Житель Львівщини завдав шкоди Київській облраді на суму понад 14 мільйонів гривень (ФОТО)

Новини 26 Жовтня, 2021 496

Житель Львівщини завдав шкоди Київській облраді на суму понад 14 мільйонів гривень

Білоцерківські слідчі повідомили про підозру жителю Львівщини за шахрайські дії в особливо великих розмірах

Минулого тижня поліцейські Білоцерківщини повідомили про підозру лише одному з учасників такого кримінального правопорушення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу поліції Київської області.

Днями слідчих Білої Церкви відрядили до Львівщини, а саме до Бродівського району, щоб повідомити про підозру іншому фігуранту кримінального провадження.

Ним виявився 39-річний чоловік, який перебуваючи на посаді державного реєстратора одного з підприємств, на той час Васильківського району, зловживав своїм службовим становищем.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно лиходій склав та видав заздалегідь підроблений офіційний документ-рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Завдяки такому документу, нежитлове приміщення в понад 300 кв.м. по вул. Богдана Хмельницького в Білій Церкві переходило в право власності його замовнику, а саме 56-річному столичному мешканцю.

В подальшому державний реєстратор за допомогою цифрового підпису вчинив реєстраційну дію для реєстрації прав власності на нерухоме майно на користь шахрая.

В результаті такої незаконної діяльності, зловмисник завдав майнової шкоди Київській обласній раді на суму понад 14 мільйонів гривень, що оцінюється згідно діючого законодавства як вчинення злочину в особливо великих розмірах.

Слідчі за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури повідомили державному реєстратору про підозру за ч.4 ст.190 (Шахрайство) та за ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

За шахрайство в особливо великих розмірах чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі

Позначки: , ,