Жидачівська районна лікарня почне приймати хворих на коронавірус

Новини 11 Серпня, 2020 1 813

У Львівській області для боротьби з коронавірусною інфекцією почнуть розгортати лікарні другої хвилі. 

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, пише Четверта студія.

“Сьогодні ми змушені поступово відкривати лікарні другої хвилі. Станом на зараз у Львівській області є 16 установ, які працюють з коронавірусом. У закладах немає проблем із засобами захисту, дезинфікуючими засобами чи медикаментами. Так, є окремі питання недофінансування Центру легеневого здоров’я. Учора була нарада з головними лікарями, де Любомир Рак повідомив, що йому не вистачає коштів на дорогоякісні медикаменти. Особливо це стосується і кисневого забезпечення”, – повідомив Собко.

Він додав, що у області запрацюють заклади другої хвилі для боротьби з коронавірусом.

“Станом на сьогодні заклади другої хвилі ще не запрацювали, але ми вже маємо офіційний документ Міністерства охорони здоров’я, що Жидачівська районна лікарня почне приймати ковідних хворих. Сьогодні відділення лікарні готове приймати до 45 – 50 пацієнтів. Заклад забезпечений кисневими точками”, – додав Собко.

За його словами, найбільш не контрольована ситуація з порушеннями карантинних заходів є на Привокзальному ринку.

“Сьогодні ситуація з коронавірусом на Львівщині є нестабільна, бо вірус мутує та стає непередбачуваним. Вірус може за два дні “спалити” легені і людина помирає. На жаль, не всі мешканці області дотримуються карантинних норм. Так, молоді здорові люди нехтують рекомендаціями: не носять маску у громадських місцях та не зберігають дистанцію. Мені важко підібрати слова, щоб характеризувати ситуацію, яка відбувалась на озерах цими вихідними. Сьогодні не пропустимо регіонам з “помаранчевою зоною” проводити заходи на понад 100 осіб. Такі заклади повинні бути як мінімум оштрафовані. Ситуація просто не контрольована на ринку Привокзальний у Львові. Працівники самі порушують правила безпеки. Відбувається нерозуміння того, що у таких місцях кожен може заразитися COVID”, – переконаний Іван Собко.

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,