Журналіст про «повернення в брєжнєвські часи» поліції Львівщини

Новини 05 Жовтня, 2019 1 759

Фото: ФБ/Вікторія Балицька/ Василь Віконський

З такими «нововведеннями» скоро буде кадрове «передсмертне опухання» в поліції, – Балицька

Журналіст, член поліцейської комісії в Управлінні патрульної поліції у Львівській області, голова поліцейської комісії у Поліції Львівської області Вікторія Балицька на своїй сторінці у ФБ прокоментувала призначення нової начальниці  слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області Наталії Харченко, яка до цього часу обіймала посаду керівника слідчого управління Хмельницького ГУНП.

«За три дні перебування на посаді в ГУНП Львівщини Харченко справила вже яскраве враження на особовий склад», – зазначає Вікторія Балицька.

«Слідство Львівської області має нову начальницю. Позавчора в ГУНП особовому складу представили Наталю Харченко. Дивно, що на сторінці поліцїї Львівської області, де висвітлюється навіть письмові подяки громадян з районів, немає про це жодного слова і жодного фото. Але інформація ця важлива і знакова, тому я виправлю цей огріх відділу комунікації.

Наталя Харченко до цього часу обіймала посаду керівника слідчого управління Хмельницького ГУНП. Про неї кажуть, що фанат своєї справи і профі. Наради може скликати навіть опівночі. Чи це давало якісь плідні результати в розслідуванні проваджень – інформації нема.

За три дні перебування на посаді в ГУНП Львівщини Харченко справила вже яскраве враження на особовий склад. Начебто, велику увагу Наталія Олексіївна приділяє субординації і дрес-коду.

Підлеглі мають називати не лише її на імя по-батькові, але й один одного. Просто Іван, Петро чи Олег – вже не пройде безслідно для Івана, Петра, Олега. Отримають на горіхи. Окрім цього, «усяк повинен знати своє стійло». Типу не може, наприклад, начальник їхати у ліфті з підлеглим. Начальник може їхати лише з таким самим рівним начальником. Приклад з ліфтом, начебто, навела сама головна слідча на нараді. (Кастова система? Кшатрії і шудри?)
А ще дрес-код. Усі чоловікам мають приходити або в формі, або в штанях з сорочкою і піджаком (чи без піджака). Гольфи, светри, джинси – в п’єц то все! Жінки теж мають бути в діловому одязі. Механізм контролю? Кажуть, що начебто, хто буде помічений в «фрівольному» вигляді – може стати об’єктом службового розслідування.

Жоден начальник слідства з відділі поліції, начебто, не має права з’являтися в ГУНП без попереднього узгодження з начальницею. Кріпаки?

В коридорі чи на сходах при зустрічі з керівничкою треба стати трохи вбік і струнко («ты как царю челобитную подаешь?»).

Може в у тому всьому і є якийсь елемент дисципліни. Але я, як громадянин, не бачу зв’язку з тим, що для мене є цінністю: чесне справедливе розслідування справ без корупції.

Все решта – то якась мішура. Форма без суті.

До речі, про одяг. А яким нормативним документом регламентується змушування працівників поліції приходити на роботу у костюмних штанах і сорочках? А їм ті сорочки (і не одну, а в асортименті) та штани видали? А форму поліцейську (якісну і по розміру) їм видали? Люди собі форми купують, а в них вимагають штани «на кант» носити. Якшо не видали, і це не регламентовано відповідним наказом, то і не мають права вимагати.

З такими «нововведеннями» в нас скоро буде не просто кадровий голод, а кадрове «передсмертне опухання» в поліції. От і як раз доречний костюм буде… і білі мешти…

Одним словом, повертаємося в брєжнєвські часи»,- йдеться у дописі Вікторії Балицької.

Коментарі

Позначки: , , , ,