Журнал Time присвятив обкладинку Зеленському: «Заморожування війни означає її програш»

Новини 30 Жовтня, 2023 126

Однак Зеленський не бачить іншого вибору, як продовжити війну до перемоги України

Американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера і статтю президенту України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт видання.

«Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Ніхто», – сказав Зеленський в інтерв’ю Time після поїздки до США у вересні. Ця цитата потрапила на обкладинку номера видання за листопад.

Автором матеріалу став Саймон Шустер, який розповідає про труднощі президента в тому, щоб втримати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні, особливо після початку конфлікту в Ізраїлі. Журналіст також поговорив із головою ОП Андрієм Єрмаком та його заступником Ростиславом Шурмою.

«Найстрашніше – те, що частина світу вже звикла до війни в Україні… Втома від війни накочується, як хвиля. Ви бачите це в Сполучених Штатах, в Європі. І ми бачимо, що як тільки вони починають трохи втомлюватися, для них це стає схожим на шоу: «Я не можу дивитися цей повтор 10-й раз», – сказав Зеленський.

Однак, пише автор статті, переконання Зеленського не змінилися, а навпаки, його віра в перемогу України над Росією стала ще більш непохитною. Водночас він виступає проти будь-якого перемир’я з ворогом.

«Для нас це означало б залишити цю рану відкритою для майбутніх поколінь. Можливо, це заспокоїть деяких людей усередині нашої країни та за її межами, принаймні тих, хто хоче за будь-яку ціну довести справу до кінця. Але для мене це проблема, бо в нас залишилася вибухова сила. Ми лише відстрочимо її детонацію… Для мене заморожування війни означає її програш», – пояснив президент.

За його словами, якщо росіян не зупинити в Україні, бойові дії поширяться за її межі.

«Третя світова війна може розпочатися в Україні, продовжитися в Ізраїлі, а звідти переміститися до Азії, а потім вибухнути ще десь», – сказав він.

Як зазначається у матеріалі, на початку російського вторгнення місія Зеленського полягала в тому, щоб зберегти симпатії людства. «Тепер його завдання ускладнилося. У своїх закордонних поїздках і президентських телефонних дзвінках йому потрібно переконувати світових лідерів, що допомога Україні відповідає їхнім власним національним інтересам, що це, як сказав Байден, «принесе дивіденди». Досягти цього стає все важче, оскільки глобальні кризи помножуються», – йдеться у матеріалі.

Однак Зеленський не бачить іншого вибору, як продовжити війну до перемоги України.

«Я не думаю, що Україна може дозволити собі втомитися від війни. Навіть якщо хтось втомлюється внутрішньо, більшість з нас цього не визнає», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, американський журнал Time за підсумками 2022-го року назвав персоною року президента Володимира Зеленського та «дух України» (The Spirit of Ukraine).

Коментарі

Позначки: ,