Жіночу збірну України може очолити фахівець з США

Новини 14 Вересня, 2021 166

Під час візиту президента УАФ Андрія Павелко до Сполучених Штатів у серпні основна увага була спрямована на встановлення контакту з місцевою футбольною асоціацією для сприяння розвитку жіночого футболу України.

Як повідомляє спортивний портал Metaratings, йдеться насамперед про зміцнення тренерського штабу жіночої збірної України.

За наявною інформацією, українська збірна готується до кваліфікаційних матчів Чемпіонату світу 2023 року, які розпочнуться в жовтні. Головна тренерка української жіночої збірної Наталія Зінченко буде очолювати команду під час всіх матчів, а саме: проти Фарерських островів (21 жовтня), Іспанії (26 жовтня), Шотландії (26 листопада), Угорщини (30 листопада). Проте до матчу другого тура з шотландки, який відбудеться 8 квітня, 2022, наші футболісти вже будуть підготовлені американськими експертами.

Також українські експерти наполегливо працюють над тим, щоб американського тренери консультували та надавали допомогу щодо роботи збірних України (U-19) та (U-17).

У рейтингу ФІФА українська жіноча збірна посідає 31 місце, а американська – перше.

Також, стало відомо, що футбольні асоціації України і Туреччини домовилися про проведення матчу між національними жіночими збірними двох країн.

Поєдинок відбудеться 21 вересня в Києві і пройде в рамках навчально-тренувального збору національної жіночої збірної України, який пройде з 13 вересня по 22 вересня, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Коментарі

Позначки: