Жінка через суд вимагає від Росії компенсацію в 60 тис. євро за загибель її чоловіка-військового на Донбасі

Новини 26 Вересня, 2018 101

Фото: ua.censor.net.ua

Судом відкрито провадження по справі

У Хмельницькому жінка в своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки звернулась до Хмельницького міськрайонного суду з позовом до Російської Федерації та вимагає стягнення моральної шкоди в розмірі 60 тисч євро, завданої через загибель чоловіка-військовослужбовця під час виконання завдання з посилення охорони кордону на ділянках з Росією у Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

Як зазначається у повідомленні, до суду з позовом до Російської Федерації про стягнення моральної шкоди в розмірі 60 000 євро звернулась вдова загиблого військовослужбовця в своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки. На обгрунтування вимог позивачка зазначила, що  чоловік  відповідно до  розпорядження  Адміністрації Державної прикордонної служби України у складі маневреної групи  виконував завдання   з посилення охорони державного  кордону на ділянках   з Російською Федерацією в Донецькій області.

В липні 2014 року під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля м. Шахтарськ, БТР-80, яким керував чоловік позивачки  підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації.  Загинув чоловік позивачки та ще один військовослужбовець, зазнали поранень 8 військових.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 2017 року  встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні обов’язку  військової служби із захисту Батьківщини у місті Шахтарську Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Жінка вказує, що є загальновідомим факт  військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці, і саме з цієї країни  слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Наразі судом відкрито провадження по справі та призначено справу до судового розгляду.

 

 

Коментарі

Позначки: ,