Жертвами розстрілу в Житомирській області стали семеро добровольців АТО, – поліція (ФОТО)

Новини 22 Травня, 2020 605

Фото: ФБ/Антон Геращенко

Дружина стрілка аявила, що конфлікт стався через суперечку про службу в армії і війни на Донбасі

Семеро осіб, яких розстріляли у Житомирській області, були добровольцями АТО. Наймолодшому з них було 30 років.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це  розповіла керівниця прес-служби поліції Житомирської області Алла Ващенко.

Також вона повідомила, що найстаршому з загиблих було 60 років, наймолодшому – було 30 років.

“Загинуло на місті події семеро осіб. Так, це було всі добровольці АТО. Наймолодший 1990-го року, найстарший 1960-го року”, – заявила Ващенко.

Нагадаємо, на березі ставка, неподалік від села Новоселиця Попільнянського району відпочивала компанія киян. Один з них, на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав стріляти. В результаті він убив 7 людей. Лише один, почувши постріли, встиг втекти в ліс, вийти в село і викликати поліцію.

У зв’язку з цим, почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Стрілка затримали, мисливську рушницю вилучили. Чоловік буде направлений на судово-психіатричну експертизу.

Як пише «Апостроф», дружина стрілка, який біля села Новоселиця на Житомирщині убив сімох людей з мисливської рушниці, заявила, що конфлікт стався через суперечку про службу в армії і війни на Донбасі.

За словами Ольги, дружини підозрюваного в масовому вбивстві 58-річного Анатолія З., він з друзями і знайомими пив алкогольні напої на березі ставка.

“Там, де випивається горілка, – завжди конфлікт. Мій чоловік – людина запальна. Він вже визнав свою провину. Що стало причиною конфлікту? Чоловік встиг мені сказати, що конфлікт розгорівся через слів його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив в армію “, – говорить жінка.

Вона також додала, що частина убитих були приятелями його чоловіка, з якими той неодноразово зустрічався на рибалці.

“Добре в нашій родині вже не буде ніколи”, – закінчила розповідь Ольга.

Серед убитих – бійці батальйону імені Кульчицького Владислав Мамаченко і Андрій Москалець (на прізвисько “Малек” / “Бородатий”), приписаний до Гостомельській військової частини №3018 НГУ Віталій Вульчин, два воїна з позивними “Фін” і “скандер” (він ж “Український татарин”), а також київський волонтер Роман Ханенків “Гець” і працівник Київського Національного авіаційного університету Олександр Білоус.

Як повідомлялося. на Житомирщині орендар ставків розстріляв сімох відпочивальників з Києва.

 

Як повідомляється на сторінці “ДТП України” у ФБ, серед вбитих – бійці Нацгвардії і волонтери.

Коментарі

Позначки: , , , ,