Земельну ділянку лісового фонду у Брюховичах повернуто державі

Новини 17 Листопада, 2023 104

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

Державі повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею понад 0,2 га. Вона знаходиться в смт. Брюховичі міста Львова

Львівською обласною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішень судів про витребування землі з незаконної приватної власності фізичної особи на користь держави.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише Четверта студія.

Державі повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею понад 0,2 га. Вона знаходиться в смт. Брюховичі міста Львова.

Встановлено, що селищна рада, всупереч законодавству, розпорядилася землями державної власності, які перебували на праві постійного користування філії «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Своїм рішенням селищна рада відчужила земельні ділянки з лісового фонду. В подальшому цими землями незаконно заволоділа фізична особа.

Прокуратура звернулась з позовом про витребування земельних ділянок, який районним судом було задоволено. Проте, з метою ухилення від виконання такого, відповідач об’єднав землі в одну.

Відповідно, прокурори подали позов про витребування новосформованої ділянки, який було теж задоволено, а згодом залишено без змін Верховним Судом.

Вищевказане рішення суду виконано – земельну ділянку повернуто з приватної власності та зареєстровано за Львівською обласною державною адміністрацією.

Коментарі

Позначки: ,