Зеленський звільнив голову Закарпатської ОДА

Новини 19 Листопада, 2021 162
Зеленський звільнив голову Закарпатської ОДА

Зеленський звільнив голову Закарпатської ОДА

Натомість призначив в.о. голови ОДА Петра Добромільського, який був заступником Анатолія Полоскова

Президент Володимир Зеленський звільнив Анатолія Полоскова з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави, пише “Четверта студія”, з посиланням на “Еспресо.Захід”.

Іншим указом президент тимчасово поклав виконання обов’язків голови Закарпатської ОДА на Петра Добромільського, який був заступником Полоскова.

  • Нагадаємо, 28 жовтня Олексій Петров видав розпорядження про перенесення сесії на наступний день буквально за 10 хвилин до засідання, коли депутати вже були на місці. Депутати визнали це розпорядження таким, що порушує регламент, і провели засідання. На засіданні проголосували за дострокове припинення повноважень Олексій Петрова на посаді голови ради.
  • 29 жовтня це рішення з’явилося на сайті ради. Тоді ж працівник апарату звернувся до поліції з заявою про незаконне втручання до комп’ютерних мереж ради, через що стався витік інформації на сайт. 30 жовтня через цю заяву поліція опечатала кабінети обласної ради.
  • 4 листопада обласна рада мала зібратися на чергову сесію. Однак перед  початком роботи ІІ пленарного засідання ІV сесії знову “несподівано” всіх присутніх ознайомили з розпорядженням виконувача обов’язків голови Василя Іванча про перенесення засідання на суботу, 6 листопада.
  • 5 листопада Олексій Петров видав розпорядження, яким скасовував рішення сесії 4 листопада про перенесення засідання на 6 листопада і визначав дату засідання аж на 25 листопада. Однак депутати вирішили не зважати на розпорядження звільненого голови. Хоча Олексій Петров досі вважав себе легітимним.
  • Депутати Закарпатської обласної ради, які зібралися на сесійне засідання 6 листопада, проводили його в атріумі облради. Перед початком засідання невідомий зателефонував до поліції та повідомив про замінування сесійної зали. Згодом присутні депутати зареєстрували вимогу про скликання позачергової сесії Закарпатської обласної ради 9 листопада, а це засідання вважати просто зібранням депутатів. Про це оголосили на брифінгу, який провели на вулиці під стінами ради.
  • Зрештою після кількох вимог депутатів було призначено позачергову сесію на понеділок, 15 листопада.

Коментарі

Позначки: ,