Зеленський зруйнує бізнес-середовище в Україні, – нардеп

Новини 16 Травня, 2020 401
Ніна Южаніна

Ніна Южаніна

Закон №1210, який фактично зруйнує нормальне бізнес-середовище в Україні, невдовзі набере чинності. Про це повідомляє народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна на своїй сторінці у мережі Facebook. Вона пише, що попри суперечливі меседжі з Офісу Зеленського, президент очевидно підпише цей документ.

«Дайте бізнесу хоча б надію!», – так звучить звернення підприємців до влади. От і дали — після декількох суперечливих меседжів з Офісу президента стало очевидним, що проект закону №1210 все ж таки буде підписаний (або вже підписаний). Просто знущання від влади», – зазначає Южаніна.

«Впевнена, цей проект треба було забути як один із 90%, схвалених профільним комітетом і шкідливих для економіки. Незважаючи на величезні проблеми для економіки, про що вже сказано-пересказано; незважаючи на потребу підтримати бізнес — закон набере чинності», – пише Ніна Южаніна.

«Щодо наслідків набрання чинності цим законом. Він, очевидно, планувався нинішньою владою в інших реаліях — на хвилі кількарічного зростання економіки, коли надання податківцям і силовикам додаткових повноважень здавалося не таким жахливим», – зазначає Южаніна.

Вона наголошує, що адмініструвати №1210 неможливо в принципі, і про що неодноразово зазначали фахівці. «Сьогодні інститут «ділової мети» не працює і використовується виключно з метою тиску на бізнес для донарахування платежів і штрафних санкцій, коли інших порушень у суб’єкта господарювання немає. Як наслідок, такі справи повністю розвалюються в судах», – прогнозує Ніна Южаніна.

Вона також наголошує, що нинішні підходи податківців до роботи негативно вплинуть не тільки на українських експортерів, а й взагалі на інвестиційну привабливість України як країни для вкладення грошей і розміщеня виробничих потужностей.

«Тож підприємства, що вже зменшили обсяги виробництва, їх не відновлять, а ті, що призупинили діяльність, не відкриються», – переконана Ніна Южаніна.

«Світ змінився. За прогнозами МВФ, світова економіка переживає найбільше падіння з часів Великої Депресії. За цих умов кожна країна дбає про підтримку своєї економіки і стимулювання бізнесу на своїй території. Тоді як українська влада діє з точністю до навпаки і результат таких дій матиме вибуховий ефект не лише для економіки — без перебільшення, для державності. Після таких згубних для економіки і країни в цілому кроків уряд ще не раз змушений буде переглянути макропрогноз, і 4,8% падіння ВВП в 2020 році буде видаватися оптимістичним варіантом», – прогнозує Южаніна.

Коментарі

Позначки: ,