Зеленський зруйнував досягнення команди Порошенка за п’ять років, — Іонова

Новини 20 Травня, 2020 388
Володимир Зеленський. Фото: Андрій Солій.

Володимир Зеленський. Фото: Андрій Солій.

Президент Зеленський зруйнував всі досягнення команди п’ятого Президента Петра Порошенка за п’ять років.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це з трибуни парламенту сказала народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Марія Іонова.

“Сьогодні рік президентства Зеленського… Це 20 міжнародних кроків Зеленського до прірви. Країну оббріхують і затягують до Радянського Союзу. Зеленський взяв курс на замирення агресора, на втілення російського сценарію припинення війни. Підписання і затвердження формули Штайнмаєра саме у кремлівському виконанні, Консультативна рада означає визнання терористів так званих ЛНР, ДНР як самостійних суб’єктів переговорів. Політика односторонніх поступок та ведення переговорного процесу у нормандському форматі виключено до визначення ділянок розведення військ, завершилася очікуваною політичною невдачею, тому що ми втратили основні вогневі точки, збільшилася кількість поранених і загиблих, диверсій, обстрілів. Це є мирні ініціативи Зеленського? Політика стримування вогню – ось політика Зеленського”, – сказала Іонова.

Вона зауважила, що єдиний результат діяльності Зеленського – звільнення заручників.

“Але кого ми віддали, кого звільнили? Ми звільнили вбивць, терористів з Харкова, Одеси, Маріуполя. Ми віддали єдиного співучасника злочину MH 17 Цемаха, ми віддали бійців “Беркута”, яких було звинувачено в розстрілах на Майдані”, – додала депутат.

Іонова також зазначила, що абсолютно ігноруються проблеми примусової паспортизації росіян на території Криму і тимчасово окупованого Донбасу.

“Але в той же час Зеленський вносить законопроєкт про подвійне громадянство, а це відкриває шлях до легалізації цих російських паспортів в окупованому Криму і на Донбасі. Команда Зеленського відмовилася від розгляду та затвердження санкцій проти фізичних і юридичних осіб РФ, відповідальних за роздачу російських паспортів. А чи ведеться активна боротьба за відновлення і звільнення Криму? Були проігноровані незаконні місцеві вибори в окупованому Криму в 2019 році. Вперше з 2014 року уряд Зеленського не застосував санкцій проти посадових осіб окупаційної влади, адміністрацій та діячів російських політичних партій, які брали участь у так званих виборах. Ми чуємо від діючого прем’єра, що можливе відновлення водопостачання окупантам. Фактично припинився переговорний процес зі звільнення з російських в’язниць кримських татар”, – сказала парламентар.

Вона також наголосила, що за рік президентства Зеленського фактично припинено європейську і євроатлантичну інтеграцію.

“Президент Зеленський через свій непрофесіоналізм став фігурантом імпічментного скандалу в США. Таким чином Зеленський і його команда руйнує всі досягнення 2014-2019 року, які так важко вдавалося робити нашій команді”, – підсумувала Іонова.

Коментарі

Позначки: , ,