Зеленський зробив перший крок для створення коаліції між «Слугами народу» та проросійським ОПЗЖ

Новини 16 Липня, 2020 1 196

Сергій Таран

«Слугам» потрібно піднімати мовне питання, щоб довести проросійським силам свою прихильність і отримати можливість об’єднатися з ними після місцевих виборів. Про це заявив член Президії Центральної Ради партії «Європейська Солідарність» Сергій Таран під час акції проти русифікації освіти на площі Конституції біля Верховної Ради, пише Четверта студія з посиланням на ЄС.

«Слуга народу» зараз дуже швидко втрачає рейтинг, а владу вони втрачати не хочуть, тому вони формують нову коаліцію з «слугами Кремля». Восени по всій Україні відбудуться місцеві вибори. Там, в цих органах місцевої влади, «Слуги народу» планують створити коаліцію з прислужниками Путіна і для цього їм потрібне мовне питання. Для того, щоб показати їм, що вони для них свої», – наголосив він.

«Вони збираються зливати Україну і створювати нову коаліцію Слуг Кремля. Ми маємо пам’ятати, що захищати українську мову нам доведеться ще довго. Ми маємо захистити українську мову і привести до влади проєвропейські сили, особливо в тих областях, де прокремлівські глашатаї мріють створити нові сепаратистські анклави», – закликав член Президії Центральної Ради.

Також він наголосив, що «Слуги» влаштовують ганьбу для держави, провокуючи необхідність захищати державну мову в незалежній державі.

«Українську мову ми маємо захищати і в кожному містечку, селі, де «Слуги народу» будуть в школах розповідати, що «какая разница», і в моєму рідному Києві, де у владу штовхають тих, хто всій Україні показує, що таке «велюрові закони», – наголосив Таран.

«Я впевнений, що ми захистимо і українську мову, і українську державність, тому що ми готові виходити на вулицю. Ми будем завтра тут і будемо відстоювати наш вибір. Українська мова була є і буде. І разом з нею буде й Україна», – підсумував він.

Коментарі

Позначки: , ,