Зеленський заявив, що НАТО мало б завдати превентивний удар

Новини 06 Жовтня, 2022 88

Виступаючи по відеозв’язку в австралійському Інституті Лоуї, президент України Зеленський заявив, що НАТО і все міжнародне співтовариство має передбачити можливість завдання превентивних ударів по Росії, якщо вона спробує застосувати ядерну зброю.

“Що має зробити НАТО? А не навпаки – чекати ядерних ударів Росії, щоб потім сказати – ах ти так, ну ось, тримай від нас!”

Зеленський підкреслив, що якщо Російська Федерація застосує ядерну зброю, світ ніколи не вибачить цього ні президентові РФ, ні Росії.

Також у четвер Зеленський звернувся до європейських лідерів із проханням про додаткові постачання озброєнь.

“Погляньте, зараз на полі бою в Україні – така напружена війна, що абсолютна більшість держав просто не змогли б її вести. І саме тому цю війну треба виграти зараз – в Україні. Щоб російський флот не міг перекрити інші порти на Чорному морі, Середземному морі чи будь-якому іншому морі. Щоб російські танки не наступали на Варшаву чи знову на Прагу”

Прес-секретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив, що президент закликав до превентивного удару, якщо Росія спробує застосувати ядерну зброю.

“Президент говорив про період до 24 лютого. Тоді треба було застосувати превентивні заходи, щоб не дозволити Росії розв’язати війну. Нагадаю, що єдині заходи, про які тоді йшлося, були превентивні санкції”, – пояснив Никифоров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Коментарі

Позначки: