Зеленський за 9 місяців не презентував суспільству своє бачення мирного врегулювання ситуації на Донбасі, – дипломат

Новини 11 Лютого, 2020 188
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Команда Зеленського за дев’ять місяців керівництва державою не може представити своє бачення мирного врегулювання ситуації на Донбасі, виробити механізм захисту національних інтересів України в рамках ПАРЄ та розробити комплексну стратегію для протидії безумовній міжнародній реабілітації Кремля за рахунок інтересів України. Про це написав дипломат, радник п’ятого Президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв у блозі, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

Дипломат підкреслив, що до 5-ої річниці Мінських домовленостей команда Зеленського має провести тематичне засідання Ради національної безпеки та оборони України, де обговорити стан і перспективи реалізації Мінських домовленостей, а також проект стратегії реінтеграції Донбасу.

«На міжнародному треку доцільно просувати питання скликання спеціального засідання Ради Безпеки ООН, організації тристоронніх телефонних переговорів лідерів України, ФРН та Франції, а також оприлюднення потужних заяв з боку міжнародних партнерів на підтримку України, зокрема резолюції Європейського Парламенту, коментарів лідерів Групи Семи та держав-членів ЄС і НАТО», – рекомендує він.

Костянтин Єлісєєв підкреслив, що на тлі тріумфального відновлення позицій РФ на світовій арені потребує невідкладної розробки комплексна стратегія Києва для протидії безумовній міжнародній реабілітації Кремля за рахунок інтересів України.

«Очікуємо, що Банкова вже розпочне втілення цих підходів під час участі президента Зеленського та міністра Пристайка у Мюнхенській безпековій конференції», – додав він.

За його словами, ще є час для скликання невідкладної зустрічі міністрів закордонних справ нормандської четвірки і зручну нагоду для цього забезпечують кулуари Мюнхенської безпекової конференції.

Також дипломат рекомендує команді Зеленського винести на найвищий рівень уваги питання про забезпечення національних інтересів України в рамках ПАРЄ. Доречною і провести нараду під головуванням президента з членами делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї та ретельно виробити механізм захисту інтересів нашої держави.

Коментарі

Позначки: , ,