Зеленський відреагував на обстріли на Львівщині

Новини 17 Травня, 2022 187

Головне зі звернення Президента Зеленського

Ракетний обстріл Львівської області, Сумщини, Чернігівської області. Авіаудари в Луганській області.

Про це йдеться у зверненні президента Зеленського, пише Четверта студія.

Специфічна диверсійна активність в прикордонних районах. Усе це – створення напруги для нашої держави, випробовування наших сил, спроба компенсації російської армії за серію провалів на сході і півдні нашої країни.

«Говорив сьогодні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про оборонну підтримку України, нашу взаємодію на рівні Євросоюзу. Поінформував про актуальну ситуацію на полі бою та про можливий розвиток цієї ситуації.

Мав розмову з президентом Франції Емануелем Макроном. Обговорили шостий пакет санкцій, який готується в Євросоюзі. Євроінтеграційні кроки України. Переговорний процес з Росією та евакуацію наших героїв з “Азовсталі”. 

Евакуаційна місія триває, її курують наші військові і розвідники, залучені найбільш впливові міжнародні посередники.

Сьогодні, під час церемонії відкриття Каннського кінофестивалю, звернувся до світової кінематографічної спільноти. І нагадав, що зараз, як і в 1940-х роках, потрібно сміливо і відкрито захищати свободу і боротися з диктатурою.

Підписав сьогодні укази про нагородження наших героїв. 165 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 13 посмертно.

Звання Герой України присвоєно трьом військовослужбовцям 24-ї окремої механізованої бригади. Тим, хто проявив надзвичайну хоробрість і ефективність в боях на Донбасі.

Сьогодні попрощався з першим президентом України Леонідом Макаровичем Кравчуком. Церемонія відбулась в Києві, який залишиться столицею незалежної держави. Від 1991-го і назавжди», – написав Зеленський.

Коментарі

Позначки: