Зеленський в Омані міг таємно зустрічатися з Сурковим, – експерт розповів подробиці

Новини 12 Січня, 2020 698

Зеленський в Омані. Фото Страна.UA

Президент України Володимир Зеленський під час перебування в Омані міг таємно зустрітися з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив громадський діяч Вадим Лабас.

За його словами невдала поїздка Зеленського до Оману була викликана бажанням росіян обговорити питання щодо України за підсумками зустрічі у Нормандському форматі. Також, як наголошує експерт, варто зазначити, що Зеленський полетів разом з Єрмаком (своїм помічником з міжнародної політики).

Лабас розповів, що росіяни “готували” Зеленського до переговорів і через підконтрольний собі ресурс “Страна.юа” “злили” його місце перебування. Тим самим дестабілізуючи його психологічний стан.

7 січня літак з Медведчуком прибуває в Оман. 8 січня, ближче до першої години ночі, до Оману прибуває літак, який в підсумку відвезе Зеленського до Києва.

“Я б не роз’єднував дві події, які ми зараз будемо розглядати: теракт з нашим боїнгом і “відпустка” Зеленського в Оман. Почнемо з теракту. Я прив’язуюсь до цього теракту тому, що ці події відбувалися одночасно. Що ми маємо по боїнгу? Ми маємо по боїнгу те, що Іран визнає, що збив, але каже, що помилково. 18 літаків за годину до збиття боїнгу проходили по тому ж коридору. Тобто ми розуміємо, що версія Ірану, що вони прийняли це помилково за ракету виглядає не дуже впевнено”, – розповів він.

Експерт пояснює, що Оман обрали не випадково, а для того, щоб залишитися більш непоміченими для зовнішньої розвідки.

Отже, за його словами, вже вночі починаються переговори з російською делегацією. Результатом цих переговорів є те, що Зеленський, скоріш за все, відкинув план “турборежиму” здачі країни.

“Вранці Росія продовжує переговори з позиції сили і погроз. І в 11, літаком Медведчука, відбувають до Москви, люб’язно надавши Зеленському свій літак для якнайшвидшого повернення до Києва”, – говорить громадський діяч.

 

Коментарі

Позначки: ,