Зеленський усвідомив, що катастрофа неминуча, – Юрій Луценко (ВІДЕО)

Новини 15 Жовтня, 2020 302

Юрій Луценко йде у відставку / Фото з Тwitter

“Опитування Зеленського” в день виборів є незаконним, оскільки ані Виборчий кодекс, ані Конституція України не дозволяють президенту проводити подібні опитування.

Про це в ефірі Прямого заявив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише Четверта студія.

“Партія “Слуга народу” нищівно програє місцеві вибори. З 73%, якими вони так гордяться, із 54% в парламенті, якими вони так гордяться, вони отримають менше ніж 20% на місцевих виборах. Моновлада закінчиться на цьому третьому турі президентських виборів.  Адже будь-яке голосування людей є продовженням обрання президента. Це проміжні перевірки – парламентські та місцеві вибори, ще якісь вибори. Після цих виборів “Слуга народу” може зайняти в деяких областях перше місце, в якихось друге місце. Але це буде 15-17-18 відсотків. Це означатиме, що монобільшість у Верховній Раді де-юре є, а де-факто народ уже цю владу їм не дає. І це криза лідерства”, – сказав Луценко.

Він також наголосив, що “всенародне опитування” президента Зеленського є незаконним і не передбачено ані Виборчим кодексом, ані будь-яким законом України.

“Зеленський довго не хотів цього сприймати, він довго не вірив у рейтинги. Але тепер усвідомив, що катастрофа неминуча. І, очевидно, якісь пройдисвіти підштовхнули його до теми, що давайте перевернемо шахову дошку і змінимо взагалі все. Перестанемо говорити про проблеми, які хвилюють людей на місцевих виборах: медицина, освіта, комунальні платежі тощо. І давайте поговоримо з ним про якісь міфічні п’ять питань, які він хоче задати кожному громадянину. Це опитування є незаконним. Чому? Ні Конституція, ні Виборчий кодекс, ні будь-який закон України не дає президенту повноважень проводити подібні опитування”, – зазначив колишній генпрокурор.

Коментарі

Позначки: , ,