Зеленський у Раді згадав про Кримський міст (ВІДЕО)

Новини 28 Грудня, 2022 234

Фото Євгенія Кравчук

Президент пообіцяв звільнити всіх українських полонених, які стали бранцями Кремля

Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, де підбив підсумки року.

Як зазначив нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк, окрім президента були в залі присутні: уряд у повному складі, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, іноземні дипломати, військові, члени родин загиблих героїв, пише Четверта студія.

Виступ президента тривав 52-і хвилини. В посланні Зеленський підкреслив, що Захід перестав боятися Росію, тому що Україна стала одним з лідерів вільного світу. Саме Україна допомогла Заходу віднайти себе, на думку Зеленського.

Президент пообіцяв звільнити всіх українських полонених, які стали бранцями Кремля. З початку війни Україна повернула вже 1456 людей. Зеленський також додав, що Україна відновить свою територіальну цілісність, а допоможе їй в цьому власний потужний оборонно-промисловий комплекс.

Зеленський згадав про план відбудови України, який має стати найбільшим економічним проектом Європи у післявоєнний час.

“У Чорному морі поменшало флагманів, а один сумнозвісний міст все більше працює на “виїзд”… якщо працює”, – такими словами Зеленський описав Кримський міст.

Україна буде розвивати відносини з країнами Африки та Півдня заради продовольчої безпеки, а також стане лідером у побудові зеленої енергетики, наголосив Зеленський.

Президент України також відзначив роль Нідерландів, які допомогають притягнути Росію до відповідальності за військові злочини.

Коментарі

Позначки: ,