Зеленський створив конституційну кризу в Україні, – нардеп

Новини 25 Листопада, 2020 316

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Влада Зеленського створила конституційну кризу, а тепер намагається її вирішити. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії ЄС.

«Працює робоча група з питань вирішення конституційної кризи і ФОПів, але ці проблеми були створені самою командою Зеленського. Навіть представники його оточення не приховують, що рішення Конституційного суду приймалися з повного благословіння і знання Банкової», – сказала народна депутатка.

Вона висловила сумнів у результативності роботи цієї робочої групи і зазначила, що у Верховній Раді вже зареєстровані законопроекти, які допоможуть вийти з кризи.

«У Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів, які вирішують проблему відновлення декларування, відповідальності за брехню в деклараціях, доброчесності суддів Конституційного суду. Їх можна приймати, якщо буде політична воля», – зазначила Геращенко.

«Ми бачимо, що на це немає бажання монобільшості і голосів», – підкреслила вона.

Співголова фракції нагадала, що прозора антикорупційна інфраструктура забезпечила не лише отримання безвізу, а й була умовою співпраці з іноземними кредиторами.

«Влада Зеленського вже докерувалася до того, що вже не має чим давати здачу, тому сьогодні залишаємося з оголеною економікою, не буде кредиту МВФ. В бюджеті дірка і кредит МВФ є критичним. Без відповідних законів його не отримати. Але Зеленський і його команда до цього ставляться з нерозумінням ризиків, які постали перед країною», – наголосила Геращенко.

Також народна депутатка зазначила, що команда п’ятого Президента Петра Порошенка системно працювала над створенням антикорупційної інфраструктури.

«Антикорупційні органи і їх незалежність була однією з обов’язкових умов візової лібералізації. Тому наша команда попередні п’ять років приймала відповідне законодавство і створювала цю інфраструктуру. Скасування цих блоків є підставою для призупинення безвізу», – нагадала вона.

«Влада має орієнтуватися на суспільство. Боротьба з корупцією – це вимога українців. І так нехтувати фактичним скасуванням електронного декларування, безкарністю, я би владі не радила. Суспільство не так райдужно дивиться на всі ці обіцянки рішучої боротьби. Суспільство бачить, що немає політичної волі і зволікання», – підсумувала депутатка.

Коментарі

Позначки: ,