Зеленський спростив ввезення автомобілів

Новини 07 Квітня, 2022 289

У вівторок, 5 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон №7190П, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з автомобілями.

Про це пише Четверта студія.

Він почне діяти після публікації в офіційній пресі, тобто найближчими днями.

Для реєстрації автомобіля в Україні потрібно пройти сертифікацію, сплатити 3-5% від її ціни у Пенсійний фонд та кошти за номерний знак, свідоцтво реєстрації та послуги Сервісного центру.

Це не тільки для волонтерів які допомагають ВСУ завозячи машини з Європи, але й для цивільних осіб!

Таким чином можна ввозити наступні транспортні засоби: автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів.

Для ввозу діє обмеження екологічних стандартів — не нижче “Євро-2” на легковики та не нижче “Євро-5” для вантажівок та автобусів. Підтвердження цих стандартів має бути в сертифікаті відповідності, який вимагають під час державної реєстрації автомобіля в Сервісному центрі МВС.

Після скасування воєнного стану, коли податки на імпорт знову введуть, за ввезені згідно з цим Законом машини доплачувати не потрібно буде, адже закони не мають зворотної сили.

Коментарі

Позначки: ,