Зеленський схвалив рішення РНБО про відмову від переговорів з Путіним

Новини 04 Жовтня, 2022 128
Зеленський і Путін. Фото: відкриті джерела.

Зеленський і Путін. Фото: відкриті джерела.

Президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про неможливість будь-яких переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомили на сайті президента, пише «Четверта студія».

“Констатувати неможливість проведення переговорів з Президентом Російської Федерації В. Путіним”, — ідеться в першому пункті рішення.

Крім того, РНБО схвалила текст Спільного звернення президента України, голови Верховної Ради й прем’єр-міністра до Організації Північноатлантичного договору.

“Кабінету Міністрів України підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії Російської Федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців”, — ідеться в 3 пункті.

Уряду доручили посилити обороноздатність України шляхом збільшення військово-технічної допомоги Україні, а парламенту — прискорити ухвалення законопроєктів щодо належного санкційного й іншого реагування на ескалацію з боку РФ.

Коментарі

Позначки: