Зеленський ще не заслужив на розмову з Байденом, – Софія Федина

Новини 21 Березня, 2021 640

Софія Федина. Фото: Ukrainian People

Той факт, що президент США Джо Байден не проводить переговори з президентом України Володимиром Зеленським, уже заявивши, що він провів розмови з усіма провідними лідерами, – це є сигнал того, що Зеленський не заслужив ще на цю розмову.

Про це в ефірі Прямого народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія.

“Я думаю, в цьому випадку ми мали б розділити Україну як країну і окремих представників керівництва Української держави. Тому що в такій ситуації, якщо Байден оголосив своєрідний хрестовий похід проти московської федерації і Путіна безпосередньо, то Україна в будь-якому випадку для Америки найкращий союзник, особливо українці, які готові давати відсіч Путіну. Якщо ми говоримо про нашу владу, то саме цей сигнал, що Байден не проводить переговори з президентом Зеленським, уже заявивши, що він провів розмови з усіма провідними лідерами, – це є сигнал того, що Зеленський не заслужив ще на цю розмову. Не заслужив, зокрема, тому що Америка накладає санкції на окремих громадян України, а вони ходять з нами в парламент, наприклад, Зеленський на це ніяк не реагує, судова система так само не реагує, немає підозр цим конкретним особам по цих конкретних справах стосовно Америки”, – сказала Федина.

Вона зауважила, що все-таки Зеленський активно маніпулював і дезінформував усе суспільство, зокрема, причетністю Байдена і Порошенка до якихось ефемерних змов і, зокрема, справи про нібито розкрадання 100 мільярдів доларів.

“Ми бачимо, що проти тих заявників цієї справи вже відновлено кримінальні провадження, але насправді президент у травні на своїй пресконференції наголошував, що тут є склад злочину, і всі винні мають бути притягнуті до відповідальності. І я не думаю, що Байден це забув. Для мене ще дуже важливий момент в тому, що Байден спромігся Путіна назвати і вбивцею, і по суті ворогом, а Зеленський досі намагається заглядати в очі вбивці. І що мені найбільше прикро? Бо якби зараз був чинним президентом президент Порошенко, я думаю, він би моментально скористався такими посилами, щоб знову мобілізувати всю міжнародну спільноту у протидії агресії московської федерації.

Вона наголосила, що зараз почався не новий етап у відносинах Москви і Америки, а початок нового етапу світової геополітики. І зараз Україна знову ж таки на роздоріжжі: чи вона залишиться об’єктом, чи зможе стати знову гравцем, активним суб’єктом міжнародних відносин.

Коментарі

Позначки: , ,