Зеленський розтоптав гідність українців: як у Львові пікетували проти звільнення колишніх беркутівців (ВІДЕО)

Новини 29 Грудня, 2019 1 500

Пікет прокуратури Львівської області. Фото 4studio

Справи Майдану уже доходили до логічного завершення, тривали суди, а Зеленський прийняв політичне рішення і, без визнання їх винним, вирішив просто так віддати їх Росії

Сьогодні, 29 грудня, у центрі Львова відбулась акція протесту “Не ЗЛИй Майдан”. Учасники акції зібрались біля пам’ятнику Тарасу Шевченку, після чого пройшлись центральними вулицями міста до адміністративної будівлЗі прокуратури Львівської області.

Про це інформує кореспондент ІВ “Четверта студія” з місця події.

Участь у акції проти звільнення колишніх беркутівців взяли представники низки громадських організацій та політичних партій, зокрема “Європейської Солідарності”, “Солідарної Молоді Львівщини”, Української Галицької партії, “Демократичної сокири”, “Справи громад” тощо.

Учасники акції переконані, що вчора рішенням суду в Україні ще раз розстріляли Небесну Сотню. Представник Демократичної сокири наголосив, що вчора президент Зеленський втратив свою легітимність, оскільки зрадив інтереси української держави.

Представники УГП наголосили, що суд над екс-беркутівцями – це вчинення державної зради, яким влада уже перейшла червоні лінії.

Учасники акції розповіли, що Зеленський плюнув у обличчя та розтоптав гідність українців.

“Один паяц, який чомусь вважає себе президентом України, свого часу будував виборчу кампанію на тому, чому не покарані вбивці Небесної Сотні. Ми пам’ятаємо ті дебати, де він стрибав на сцені і розказував, що влада за 5 років цього не змогла зробити. Зараз справи Майдану уже доходили до логічного завершення, тривали суди, а він прийняв політичне рішення і, без визнання їх винним, вирішив просто так віддати їх Росії”, – розповіла учасниця акції.

Вона наголосила, що зараз нам розповідають, що треба звільняти наших полонених, навіть можна віддати за них злочинців і терористів.

“Але їх потрібно назвати злочинцями, щоб потім ми могли вийти на міжнародну арену і сказати – Росія забрала своїх – тих, чиїми руками вона втручалась, вбивала наших громадян і руйнувала нашу державу”, – наголошує жінка.

Вона додає, що після цього, як ці справи передали до ДБР, “вони фактично поховали ці справи”.

“Розслідування справ Майдану фактично було призупинено на три місяці. Буквально вчора вони у турборежимі змінили прокурорів, які представляли ці справи у судах, тому що ті, хто вели справи, відмовились клопотати про звільнення під особисте зобов’язання. Шість років ми йшли до нашої перемоги, тяжко, ми харкали кров’ю, ми ховали наших людей і зараз, коли ми почали цю перемогу, а ми вже її бачили, адже мали розгляд справи у міжнародних судах та антипутінську коаліцію – саме на цьому етапі нас взяли і розвернули, плюнули у обличчя та розтоптали нашу гідність. Через шість років ми знову наступаємо на ті самі граблі”, – розповіли учасники акції у Львові.

Після проведення акції у центрі Львова учасники акції мирною ходою пройшлись до адміністративного будинку прокуратури Львівської області.

Учасники акції скандували “Ганьба”, “Путін – х**ло”, а також вимагали, щоб до них вийшла прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Згодом учасники акції кинули у двері прокуратури Львівської області димову шашку.

Коментарі

Позначки: , , ,