Зеленський розписався у власній безпорадності, – Софія Федина

Новини 02 Лютого, 2021 198

Софія Федина. Фото: Прямий.

Президент України Володимир Зеленський у своєму інтерв’ю HBO не тільки переклав на міжнародних партнерів України свої особисті провали як політика та управлінця, а й повторив кремлівські наративи.

Про це заявила народна депутатка, фракція “Європейська Солідарність” Софія Федина в ефірі Прямого”, пише Четверта студія.

“Напевне, чотири таких фразочки, які пролунали. Перша – безпосередньо це про НАТО. Я розумію, що такі звинувачення Джо Байдена в тому, що Україна не в НАТО, звучать від людини, міністр оборони якої прямо заявляє, що нам НАТО не потрібне, ми не досягнемо стандартів НАТО, провалюється оборонне замовлення, не видається достатньо коштів на реформування армії, повна зневага до військовослужбовців, що абсолютно не корелюється зі стандартами НАТО.

Другий момент – це щодо вакцинації: що нам мають допомогти, ми якась не така країна… Ми – така країна. Просто давайте говорити чесно, що Зеленський і його міністр охорони здоров’я з урядом разом повністю провалили переговорний процес. І це йдеться, починаючи від тих самих масок, від абсолютної нездатності, торгівля і спекуляція тестами… І зараз є інформація, що окремі чиновники вже вакцинувалися. Навіщо людей тоді вакцинувати? І минулого понеділка було рівно пів року, коли президент Зеленського обіцяв, що ми будемо однією з перших європейських країн, які матимуть вакцинацію. Плюс додам, що зараз активно пропихалося навіть у законопроєкті, щоб була можливість реєструвати московську вакцину. Слава богу, ми це заблокували.

Третій момент – це є те, що президент ображений на Трампа. Мені видається, що, по-перше, людина, яка грає на роялі чимось там щось, вона має взагалі ображатися на президента країни, за часів якого нам дали величезну воєнну допомогу і посилили санкції проти московської федерації.

Але, напевно, дуже двозначний момент, який викликав багато запитань, – це оця от фраза Зеленського, що тут ставиться питання, чи є США демократією. Воно прозвучало як московський наратив. І московська федерація постійно розказує, що ми демократія, а Штати – це невідомо що. І коли Зеленський в такому ключі, перед цим розповідаючи про свого “стопроцентного прокурора” в телефонних розмовах, маючи абсолютно дивні заяви, ніколи не посилаючись на двопартійну підтримку США, робить такі заяви, – це звучить дуже-дуже небезпечно для України”, – заявила Федина.

Коментарі

Позначки: ,