Зеленський розкритикував НАТО за невизначеність щодо членства України: Безпрецедентно й абсурдно

Новини 12 Липня, 2023 153

Президент Володимир Зеленський заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі без України обговорюються формулювання умов запрошення в Альянс.

Про це він написав у Twitter, пише “Європейська правда”.

За словами Зеленського, на шляху до Вільнюса українська сторона “отримала сигнали про те, що обговорюються формулювання без України”.

“І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України. Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про “умови” навіть для запрошення України”, – наголосив він.

Зеленський вважає, що наразі серед союзників немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

“А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор. Невизначеність – це слабкість.І я відверто обговорю це на саміті”, – додав він.

Як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа бачить готовність лідерів НАТО на схвалення рішення, де буде згадка про певне “запрошення” для України.

Коментарі

Позначки: ,