Зеленський розгорнув маховик політичних репресій проти своїх опонентів, – нардеп

Новини 08 Липня, 2020 437
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Президент Зеленський сьогодні розгорнув маховик політичних репресій проти своїх опонентів.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час виступу на пленарному засіданні сесії Київради, пише Четверта студія.

«Сьогодні ми прийшли для того, щоб ви як представники Києва змогли допомогти всій Україні. Мова йде про те, що п’ять років тому, обираючи вас, кияни голосували за європейську столицю, європейський вибір, європейські цінності. А що таке Європа? Європа – це демократія і верховенство права. Демократія – це не тоді, коли ви можете побачити опозицію тільки на судових засіданнях замість сесійної зали, верховенство права – це не тоді, коли саджають не тих, хто краде в народу, а тих, хто критикує владу. Це розуміють на кожній київській вулиці, окрім однієї – вулиці Банкової, де знаходиться Офіс президента України», – сказав Гончаренко.

«Це не поодинокі справи щодо волонтерів, активістів, народних депутатів, символом цієї кампанії стало політичне переслідування п’ятого Президента України Петра Порошенка. 24 справи відкрито, де фігурує Петро Порошенко, там немає жодної справи про корупцію, зате є справа про створення незалежної церкви в Україні, справа про протидію російській агресії, те, чим ми з вами пишаємося, а вони за це хочуть його судити», – зауважив парламентар.

Він закликав прийти завтра під Печерський суд і висловити свій протест проти політичних репресій чинної влади.

«Завтра в Печерському суді відбудеться чергове судилище і я запрошую вас. Кожного разу туди приходять тисячі киян. Я прошу вас прийти підтримати своїх виборців і стати поруч з нами, щоб зупинити ці політичні репресії. Думаю, що саме Київ як столиця України, як серце України має сказати «Досить. Ні політичним репресіям», «Припиніть це свавілля». Прошу підтримати це рішення, не дати затягнути нашу країну в минуле, а дійсно продовжити рухатися європейським шляхом, на якому немає місця політичним репресіям. Думаю, що саме з Києва має початися очищення України від зеленої влади, яка приносить тотальну некомпетентність і популізм спочатку на центральний рівень, а тепер несе на рівень місцевого самоврядування, в тому числі на Київ. Зеленими в Києві мають бути тільки каштани», – додав Гончаренко.

Коментарі

Позначки: ,