Зеленський призначив у керівництво СБУ колишнього силовика, який проходить у “справах Майдану”

Новини 18 Січня, 2021 167

Фото: REUTERS

Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду очільника Департаменту захисту національної державності СБУ Олександра Куксу, який причетний до “справ Майдану”.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, про це на сторінці у Facebook Адвокатська дорадча група.

Так, 16 січня прес-служба ОПУ оприлюднила указ президента України №14/2021 “Про призначення О.Кукси начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України”.

Зазначається, що він є один з відповідальних за реалізацію в лютому 2014 року операції “Бумеранг”.

Правозахисники наголосили, що під час Майдану Кукса був заступником Олександра Щеголєва, якого наразі судять за силовий штурм активістів 19 лютого 2014-го року.

Щеголєв на одному із засідань зазначив, що він в ту ніч, коли пішов з СБУ до Київського МВС взяв з собою Олександра Куксу, який на той час був заступником начальника головного управління СБУ в Києві та Київській області по лінії Т (тероризм).

“Як встановлено слідством і ці докази вже досліджено в суді в кабінеті в.о. керівника міліції Києва Мазана тоді перебували всі представники СБУ, МВС, МНС, прокурор, які всі були необхідні, щоб ввести в дію план “Бумеранг”. З Куксою включно”, – додали правозахисники.

Коментарі

Позначки: ,