Зеленський продовжує втрачати рейтинг

Новини 04 Липня, 2019 149
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

До Верховної Ради, як і раніше, можуть пройти п’ять партій. Про це свідчать результати свіжого дослідження соціологічної групи “Рейтинг”, пише ВВС Україна.

Опитування проводилося з 29 червня по 3 липня в усіх регіонах України, окрім Криму та окремих частин Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,2%.

Лідером електоральних симпатій залишається “Слуга народу”, яка, втім, продовжує втрачати популярність. Якщо на початку червня цю політсилу готові були підтримати 48,2% виборців, то зараз про це заявили тільки 42,3%.

Ось як виглядає список усіх партій, що долають п’ятивідсотковий бар’єр (серед тих, хто визначився з вибором і планує піти на вибори):

“Слуга народу” – 42,3%

“Опозиційна платформа – За життя” – 13,4%

“Європейська Солідарність” – 8,3%

“Голос” – 7,2%

“Батьківщина” – 7,2%

Окрім того, партію “Сила і честь” готові підтримати 3,8% виборців, “Опозиційний блок” – 3,1%, політсилу “Українська стратегія Гройсмана” – 2,8%, “Громадянську позицію” та Радикальну партію – по 2,4%, партію ВО “Свобода” – 2,3%. Усі інші політсили, згідно з опитуваннями, набирають менше 2%.

Серед усіх опитаних 62% висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні 21 липня, ще 23% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% – не голосуватимуть, 3% – не визначилися.

Попереднє опитування групи “Рейтинг”, яке проводилося з 20 по 24 червня, показувало наступні цифри:

“Слуга народу” – 45,3%

“Опозиційна платформа – За життя” – 12,1%

“Голос” – 8,4%

“Європейська солідарність” – 7,2%

“Батьківщина” – 7%

Коментарі

Позначки: , , ,