Зеленський несе особисту відповідальність за своїх представників у владі, – Синютка

Новини 04 Лютого, 2020 256

Олег Синютка Фото: "ЄС"

Президент Зеленський має нести політичну відповідальність за висловлювання депутата від «Слуги народу»

Президент Зеленський має нести політичну відповідальність за висловлювання депутата від «Слуги народу» щодо поради пенсіонерці продати собаку і заплатити за газ. Таку саму відповідальність він має нести і за діяльність всієї фракції у парламенті, яка була обрана на хвилі особистої популярності президента.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на офіційний сайт «Європейської солідарності, про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Президент Зеленський відповідає, і це цілком логічно, взагалі за всю конфігурацію влади, яка створена в державі, тому що ті люди, які прийшли під його брендом в парламент – це ті люди за яких він відповідає. В решті-решт, всі рішення, які сьогодні освячуються в парламенті спочатку ухвалюються на Банковій і потім тільки ретранслюються в парламентську залу. На превеликий жаль, дуже часто бездумно просто натискаються і легалізуються через «кнопки», – сказав політик.

Він наголосив, що Зеленський має нести відповідальність за дії уряду, який реалізовує його політику.

«Аналогічна ситуація з урядом. Я вважаю, що за всі його дії відповідає президент, тому що він не тільки його сформував, але й основні речі, які він реалізовує сьогодні це ідеї, які ідуть від Офісу президента і президента Зеленського», – зауважив парламентар.

Окрім цього, Синютка підкреслив, що неприпустимими є факти втручання Офісу президента у діяльність правоохоронних органів, які були підтверджені опублікованими в мережі «плівками Труби».

«Я навіть не кажу про правоохоронні органи, тому що ті плівки, які стали вже загальним надбанням, вони говорять про те, що правоохоронним органам вказівки ідуть із Офісу президента Зеленського», – зазначив народний депутат.

«Питання не тільки про «Слуг» і окремого депутата, питання в тому, що вся конфігурація влади, яка є в Україні, це відповідальність особисто президента Зеленського», – підсумував він.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,