Зеленський не є самостійним у своїх рішеннях, – Омелян

Новини 02 Березня, 2020 222
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Президент України Володимир Зеленський не є самостійним у своїх рішеннях, оскільки занадто залежить від олігархів та домовленостей з Росією.

Таку думку висловив міністр інфраструктури України у 2016-2019 рр. Володимир Омелян у програмі “Великі новини” на телеканалі “Прямий”, пише “Четверта студія”.

“Зеленський не є самостійним у своїх рішеннях. І це дуже прикро, бо він все-таки є президентом України. І якщо би в нього був чіткий порядок денний, він міг би наполягти, що для нації добрі наступні кроки, і я повинен їх втілити. Він, безумовно, орієнтується на рейтинг, і це його дзеркало, як в тій казочці: коли пані підходить до дзеркала – чи є хтось на світі красивіший і миліший за мене… Але, крім дзеркала рейтингів, в нього ще є питання його особистих домовленостей з олігархами. В першу чергу – з паном Коломойським, з Пінчуком, мабуть що, з Ахметовим вже і з низкою інших людей. В нього є питання його зобов’язань з Росією, які сплутують його по руках та ногах і фактично дестабілізують Україну ззовні”, – заявив Омелян.

На його думку, тому Зеленський не зможе піти популістичним шляхом, роблячи те, що йому показує соціологія.

“Це не вдасться зробити. А от як нівелювати ці погані речі, коли деолігархізація відсутня, коли фактично немає справедливості, коли верховенство права не працює, а все відбувається в ручному режимі, і з падаючим рейтингом підняти його догори, – про це не знає ніхто, і він в тому числі. Бо тут дива не вдасться. Він пообіцяв диво людям – дива не відбулося. Люди відповідно реагують на це своєю підтримкою…” – підсумував Омелян.

Коментарі

Позначки: , ,