Зеленський не виконав ключових передвиборчих обіцянок, – КВУ (ВІДЕО)

Новини 31 Березня, 2021 228

Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський не виконав жодної з ключових передвиборчих обіцянок, таких як “підіймання економіки України”, “ліквідація Державного управління справами” чи “боротьба з корупцією”.

Про це сказав в ефірі “Прямого” голова Комітету виборців України Олексій Кошель, пише Четверта студія.

“Хочу нагадати, що виборча кампанія кандидата в президенти Володимира Зеленського була специфічною. Тобто він в перші місяці кампанії взагалі нікому нічого не обіцяв. Тобто кампанія велася у форматі шоубізнесу – загальні красиві фрази. Але пізніше, за тиждень до першого туру 24 березня, Зеленський дав перше велике інтерв’ю телеканалу 1+1, якому він має завдячувати успішністю своєї виборчої кампанії”, – сказав Кошель.

Він нагадав, що в цьому інтерв’ю Зеленський був не багатослівним, але там чітко говорилось про ліквідацію Державного управління справами й про створення російськомовного телеканалу.

“Але якщо створення російськомовного телеканалу для жителів окупованих територій – це обіцянка, яку дуже легко виконати, то згадаймо, що Зеленський обіцяв і декілька ключових речей, зокрема, “будемо підіймати економіку”. Поки що ми бачимо, згідно зі статистичними даними, що це відбувається з точністю навпаки. І тут питання не лише коронавірусного періоду. У “докоронавірусний період” також цифри були невтішними. А також, Зеленський говорив про боротьбу з корупцією, що потрібно ламати корупцію і потрібні кардинальні зміни”, – додав Кошель.

Він зауважив, що поки кардинальних змін взагалі не видно, хоча й виконані менш принципові обіцянки, наприклад створення телеканалу “Дом” для жителів окупованих територій.

“Але ми давали більш оптимістичну оцінку, бо фактично телеканал “Дом” створено, але реально його наповнення, його зміст – принаймні з того, що я переглядав, я не бачу, що цей канал буде результативним. Все-таки. президенту важливо розуміти, що не тільки особисті враження і фантазії грають роль, а потрібно брати успішні приклади інших країн, в тому числі Грузії, де створювали телеканал для окупованої Південної Осетії”, – завершив Кошель.

Коментарі

Позначки: , ,