Зеленський не мав втручатися у перемовини з терористом, – психолог

Новини 22 Липня, 2020 692
В Луцьку невідомий з вибухівкою і зброєю захопив автобус з людьми. Фото: НВ.

В Луцьку невідомий з вибухівкою і зброєю захопив автобус з людьми. Фото: НВ.

Президент Володимир Зеленський не повинен був втручатися в процес перемовин з терористом, який захопив автобус з пасажирами у Луцьку.

Про це в ефірі «Прямого» заявив психолог і спеціаліст з невербальної комунікації Валентин Ким, пише «Четверта студія».

“Існує світова практика, що перші особи держави не втручаються в процес перемовин з терористами. Вони не мають стикатися з ними. Саме тому, що перша особа знаходиться на недосяжній височині стосовно людини, яка порушує закон, яка руйнує цей закон”, – сказав Ким.

Він зауважив, що коли відбувається така точка дотику, то не зрозуміло: чи президент підтягує людину на свій рівень прийняття рішень, чи сам спускається до його рівня і має спілкуватися, вирішувати питання і йти на поступки якомусь місцевому криміналітету з гранатою.

“Тут важливо зрозуміти два психологічних чинники, які, як мені здається, вплинули на таке рішення Зеленського. Перший – це намагання бути героєм. Президент наш йшов у політику саме для того, щоб реалізувати цей власний мотив… А інший чинник в тому, що президент не може тримати волю, коли він відчуває такий психологічний тиск”, – додав Ким.

Коментарі

Позначки: , ,