Зеленський не бореться з олігархами, – Яценюк (ВІДЕО)

Новини 04 Липня, 2021 835

Голова політради партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк. Фото: Радіо Свобода

Президент хоче монополізувати ЗМІ

Ексочільник українського уряду заявив, що чинна влада використовує досвід Росії та Польщі для приборкання незалежних медіа.

Про це Арсеній Яценюк розповів у програмі тиелеканалу Еспресо “Вечір з Миколою Княжицьким”,  пише Четверта студія з посиланням на Еспресо.

На думку колишнього прем’єра, олігархія в Україні втратила свої домінуючі позиції після Революції Гідності. “Олігархія дійсно була в Україні ще 10 років тому. Чому? Бо у нас приватні політичні партії. Більше того, окремі з тих, кого сьогодні люди називають олігархами, вони ж були членами парламенту, безпосередньо присутніми в уряді, мали безпосередній вплив на суддівську гілку влади, – сказав Арсеній Яценюк. – За 10 років Україна пройшла певний період. Навіть не за 10. Буде коректніше сказати, що з Революції 2014 року відбулися зміни. Ручного парламенту немає, ручного уряду немає, безпосереднього впливу на всю державну владу немає. Але, звичайно, ці люди залишилися великим бізнесом, який впливає на процеси”.

На думку політика, сьогодні Зеленський не бореться з олігархією.

“Він бореться за вплив і за владу. Його мета, в першу чергу, монополізувати засоби масової інформації, прибрати взагалі можливість існування будь-яких засобів масової інформації, непідконтрольних владі”.

Для реалізації своїх планів, стверджує Арсеній Яценюк, влада обрала два шляхи: “Вони йдуть шляхом і Росії, де “Газпром” купував засоби масової інформації. І спробою, яку сьогодні робить Польща, коли енергетичний концерн “Орлен” так само намагається купити засоби масової інформації. В Польщі зараз не хочуть продовжувати ліцензію польській компанії, яка є дочірньою від американського “Діскавері”.

“Тобто перше завдання Зеленського – це взяти монополію на ЗМІ. Чому монополію на ЗМІ? Тому що він сам людина, яка прийшла з телевізора. І він дуже добре з своєї кар’єри до обрання президентом знає, що телевізор може і підняти, і знищити. Більше того, в них в “95 кварталі” ця швейна машинка крепко працювала”, – підсумував експрем’єр-міністр України.

Коментарі

Позначки: , ,