Зеленський назвав умови та дату пом’ягшення карантину в Україні

Новини 17 Квітня, 2020 1 175
Володимир Зеленський. Фото: Прямий.

Володимир Зеленський. Фото: Прямий.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що умови карантину в травні будуть дещо пом’якшені, якщо не буде спостерігатися високого приросту кількості хворих на COVID-19.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна”

“Частково людей треба буде відпускати на роботу. Частково ті галузі, які дуже для нас важливі будуть відкриватися. Частково може бути пом’якшення в травні щодо руху транспорту. Такі речі будуть, якщо не буде великої хвилі (захворюваності – ред.)”, – заявив Зеленський.

За словами глави держави, він і уряд “вийдуть на комунікацію з суспільством” і повідомлять про прийняті рішення 24 квітня – в день, до якого був введений карантин.

Таким чином, із заяви президента слідує, що карантин у вказаний день не скасують, а, в кращому випадку, послаблять його умови.

Також Зеленський висловив побоювання, що масові скупчення людей на Великдень можуть спровокувати нову хвилю заражень коронавірусом, а кількість хворих буде налічувати сотні тисяч і мільйони людей.

“Якщо буде велике скупчення, хвиля може з’явитися саме після Великодня, ми можемо мати страшну статистику – від 2% до 10% хворих від усього українського населення”, – застеріг глава держави.

Президент резюмував, якщо лікарні не будуть справлятися з напливом хворих, то лікарям доведеться робити нелегкий вибір “кому жити, а кому – померти”.

Коментарі

Позначки: , ,