Зеленський назвав причини провалу контрнаступу ЗСУ влітку 2023-го

Новини 10 Квітня, 2024 36

Зеленський у Львові зустрівся із студентами

Президент України Володимир Зеленський припустив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року був приречений від самого початку

Президент України Володимир Зеленський припустив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року був приречений від самого початку.

Свою думку з цього приводу він висловив під час інтерв’ю Axel Springer, передає Business Insider, пише Четверта студія.

“Росіяни знали, куди ми збираємося атакувати. Звідки вони дізналися? Звідки вони отримали цю інформацію? Я не можу вам цього сказати. Історія покаже, – заявив Зеленський. – Торішній контрнаступ був не таким успішним. Дійсно, ми не домоглися бажаного результату”.

Крім того, що Росія заздалегідь дізналася про плани ЗСУ, президент заявив, що в деяких проблемах винна Україна. Він також повідомив, що війська не були “належним чином оснащені”.

Разом з тим, як Зеленський додав, що у контрнаступу був і “позитивний бік”:

“Те, що ми зробили, наприклад, на Чорному морі. Це було позитивно. Ми створили альтернативний зерновий коридор у Чорному морі і знищили багато підрозділів російського флоту. Це все великий успіх? З одного боку, ні. З іншого боку, Україна вистояла. Це великий успіх”.

Також Зеленський заявив, уже є плани українського контрнаступу у 2024 році: “І цей контрнаступ має дати нам певні результати”.

Частина бачення Зеленського успішного контрнаступу у 2024 році передбачає ураження важливих об’єктів інфраструктури, таких як аеропорти та мости, а саме Кримський міст.

“Ми дуже цього хочемо”, – сказав він, коли його запитали про руйнування мосту у 2024-му.

Але й Кримський міст – не єдина ціль, наголосив президент: “Йдеться про якісь об’єкти інфраструктури, які є військовими цілями… Є мости, якими доставляється зброя. Аеропорти, з яких злітають літаки і нас бомбять. Це законні цілі. говорячи вже про те, що вони на окупованих територіях України”.

Коментарі