Зеленський може виявитися слабким лідером, – Times

Новини 27 Травня, 2019 49
Зеленський може виявитися слабким лідером, - Times. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Times: Зеленський може виявитися слабким лідером.

Про це пише ВВС Україна, посилаючись на Times.

Якщо новоспечений президент України Володимир Зеленський, який вчора склав присягу в українському парламенті, не буде обережний, то останнім сміятиметься Володимир Путін, пише Times у своїй редакційній статті.

Його перемогу на президентських виборах можна сприймати і як “відчайдушну спробу” українців покращити політичну ситуацію в країні, і як приклад повного несприйняття старих політичних еліт, зазначає видання.

Так чи інакше, а пану Зеленському доведеться почати поводитися серйозно, пише Times.

“Тривожні сигнали вказують на те, що він може виявитися слабким чи хаотичним лідером”, – йдеться у статті.

Так, він не має підтримки у парламенті, і наразі не зрозуміло чи має він конституційне право розпустити парламент і оголосити дострокові вибори. Окрім цього, йому і досі приписують зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським, який сам Зеленський спростовує.

Times зазначає, що шоумени приходять в політику завдяки тому, що позиціонують себе ворогами істеблішменту .
Проте Україні зараз не до жартів, зауважує видання. Пан Зеленський пропонує Росії обмін полоненими та в’язнями і сподівається досягти миру на Донбасі, не втрачаючи українські території.

“Та він має знати, що пан Путін прийшов до влади саме завдяки своєму нюху на слабкість своїх опонентів. Існує реальний ризик того, що він дозволить ескалацію конфлікту на Сході України для того, щоб будь-які майбутні мирні угоди підписували на його умовах, а не на умовах новачка у політиці”, – пише видання.

Насамкінець Times зазначає, що Україна має бути відкритою до реформ і дивитися в бік Заходу замість того, щоб “вірити брехливим обіцянкам Москви”.

 

Коментарі

Позначки: ,