Зеленський має жорстко відреагувати на заяви Путіна щодо Криму, – нардеп

Новини 23 Червня, 2020 3 890
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

Влада має надати чітку відповідь на заяви Путіна щодо Криму.

Про це народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз сказав в коментарі «Прямому» каналу, пише Четверта студія.

«Політика Росії не змінювалася з часів Російської імперії, вони проливали кров багатьох людей, захоплювали території, знищували історію цих захоплених територій. Тому щось інше зараз очікувати від злочинця 21 сторіччя Путіна не варто», – сказав Чийгоз, коментуючи заяву Путіна про те, що нібито “Крим завжди був  російським навіть з юридичної точки зору”.

«Це потужний меседж світу і в першу чергу Україні, передусім президенту Зеленському і його команді. Тому що їх політика “миру за будь -яку ціну”  за останній рік розбалансувала суспільство. Всі символи незалежності, за які ми боролися всі ці роки, нівелюються, і тому це виклик. Його треба приймати і бути готовими, не скорочувати наші війська, не займатися політичними репресіями проти тих, хто разом з українцями виборювали ці символи», – додав депутат.

«Нам 50 років казали, що кримських татар депортували за те, що вони щось там зробили нібито ганебне, як вони вважають, в часи Вітчизняної війни. У це, на жаль, багато хто вірить. А зараз намагаються нав’язати думку, що якийсь там «народ Криму» – немає такого поняття “народ Криму”, є наші громадяни в Криму, вони  різних національностей і вони чинять опір окупанту, а це дратує Путіна. Він у 2014 році, коли тільки почав окупувати Крим, сказав, що кримськотатарський народ недоговірний. Цей терор проти корінного народу Криму не зменшується, а навпаки посилюється», – зауважив Чийгоз.

Він переконаний, що влада має розуміти: є  кроки, які просто необхідно зараз зробити.

«Владі треба зробити кроки, які посилять супротив окупанту, і зміцнити позиції по Криму на міжнародних платформах. Треба не дати переписувати історію шляхом ухвалення ряду законів, які зобов’язані в першу чергу розробити сьогоднішня влада.  Зараз час заявляти, що по Криму у влади є чіткі позиції, а не те, що «ми ніколи не визнаємо окупацію». Це застаріло і це зараз не працює», – наголосив Чийгоз.

Коментарі

Позначки: , ,