Зеленський має негайно відреагувати на ситуацію з довиборами на Донеччині – Ар’єв (ВІДЕО)

Новини 30 Березня, 2021 1 056
Володимир Ар’єв

Володимир Ар’єв

Президент України Володимир Зеленський має негайно відреагувати на ситуацію з довиборами на Донеччині.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв.

“Це не компетенція ЦВК – перевіряти іноземне громадянство. Але подвійне громадянство, згідно з чинним законодавством, якраз можуть виявляти дійсно наші спецслужби. І СБУ – це якраз одна із тих спецслужб, яка мала б перевірити наявні дані й зробити свій висновок… В даному разі, якби була така політична воля, коли вже з’явилася ця інформація, що, можливо, є в нього паспорт, а з’явився його ідентифікаційний номер і номер паспорта, то треба було спецслужбам діяти активно й оперативно. І зараз фактично єдине, що може зробити Зеленський, бо м’яч зараз в цьому питанні на його полі: є інформація – він має дати термінову команду спецслужбам це все перевірити”, – розповів Ар’єв.

“І якщо підтверджується подвійне громадянство, тим більше ще з РФ, країною-агресором, то він може дати команду просто позбавити громадянства. Тоді він не зможе просто прийняти присягу у Верховній Раді Україні. І в даному разі зараз ми будемо дивитися, чи будуть там робитися певні шоу для того, щоб показати верхівку айсберга і спроби так боротися для виду із російськими агентами. Хоча ця боротьба швидше нагадує боротьбу “нанайських мальчиків”, коли не стільки шкодять один одному, скільки удають”, – додав він.

Ар’єв наголосив, що “в даному разі ось конкретний приклад. І президент Зеленський повинен в даному разі відреагувати терміново, дати команду Баканову – хай цього чорта перевірить. І вперед. Всі у нього важелі для цього є – підписати указ про позбавлення громадянства і не допустити “сепара” у Верховну Раду. Чи зробить він це – побачимо”.

Коментарі

Позначки: ,