Зеленський має негайно підписати закон про розширене тестування і забезпечити його виконання, – Порошенко

Новини 13 Травня, 2020 738
Петро Порошенко. Фото: ЄС.

Петро Порошенко. Фото: ЄС.

Володимир Зеленський має негайно підписати закон 3380 про розширене тестування на коронавірус і забезпечити його виконання. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу «Європейської Солідарності».

Він наголошує, що тільки широке тестування дає можливість поєднати боротьбу проти вірусу із правом людей на працю. Порошенко також повідомив, що його команда в рамках благодійної діяльності встановить сучасний автоматичний ПЛР-аналізатор і планує закупити від 10 000 до 20 000 тестів.

«Пом’якшення карантину – вимушений крок уряду. Це не медичне, а суто політичне рішення, і, судячи за статистикою, доволі ризиковане. Ми всі розуміємо, що це послаблення може обернутися сплеском захворюваності. Не говорячи вже про можливість другої хвилі вірусної атаки», – застерігає Порошенко.

«Як бути? Як боротьбу за здоров’я поєднати з правом людини на працю і природною потребою у хлібі насущному? Вихід є. Це безкоштовне масове тестування», – зазначає Петро Порошенко.

«Недостатня кількість тестів – один із численних провалів влади дилетантів у боротьбі з пандемією та її наслідками. У Німеччині за день тестів роблять приблизно стільки, скільки у нас за весь час. Цей недолік ще можна і треба виправити, і на зараз, і на майбутнє. Широке тестування дозволить точніше виявляти проблемні райони та інфіковані групи людей, і замість широких карантинних заходів встановлювати точкові дієві обмеження, не вимикаючи цілі галузі», – переконаний п’ятий Президент.

«Наша команда в рамках благодійної діяльності встановить автоматичний  ПЛР-аналізатор виробництва F. Hoffmann-La Roche Ltd — всесвітньо відомої швейцарської фармацевтичної компанії, лідера в галузі фармацевтики і діагностики. Ми також плануємо закупити для цієї лабораторії від десяти тисяч до двадцяти тисяч тестів», – повідомив лідер «Європейської Солідарності».

Але лише цього замало. Президент має не лише якнайшвидше підписати закон 3380 про розширене тестування, а й забезпечити його виконання. Повністю переглянути своє ставлення до цього питання і до стратегії боротьби з коронавірусом.

І тут важлива широка громадська підтримка нашої ініціативи. Підтримай перепостом #Дякуюлікарям, підтримай наші ініціативи #страхуваннямедикам і #тестування_медикам», – закликав Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: ,