Зеленський має наполягати на припиненні вогню, а не пропонувати нові точки розведення військ, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 13 Лютого, 2020 164
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

На зустрічі в Тристоронньої контактної групи в Мінську представники Зеленського обговорюють нові точки розведення військ, ігноруючи той факт, що Росія продовжує обстрілювати українські позиції і вбивати захисників України в попередніх точках розведення.

Про це заявила народний депутат з «Європейської Солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Те, що вчора на засіданні в Мінську знову йшлося про додаткові три точки розведення військ, вважаю неправильним. Адже ми вже побачили, що це ніяке не розведення військ, а відведенням військ з усталених позицій на лінії фронту.

Україна вже відвела свої війська з трьох точок. В результаті ми бачимо, що в одній – в Золотому – продовжуються бої, на ці території без шевронів заходять бойовики і регулярні російські війська, і проводять звідти обстріли, і там гинуть люди. Але це чомусь не зупиняє Україну пропонувати нові точки розведення. Для мене така політика незрозуміла», – підкреслила народний депутат.

Парламентар наголосила, що Україна має наполягати на припиненні вогню, як нібито було домовлено під час зустрічі нормандської четвірки в Парижі, а не пропонувати нові точки розведення військ.

Також вона звернула увагу, що Україна завжди виконувала свої зобов’язання в рамках Мінська. І це давало можливість разом з міжнародними партнерами тиснути на Росію.

«Саме завдяки Мінську весь цей час трималися санкції проти Росії, була єдність західного цивілізованого світу у протидії агресивним діям РФ на теренах України. Росія ж не зробила жодного кроку на виконання цих домовленостей», – зауважила політик.

Вона наголосила, що у президента Зеленського своє бачення виконання Мінських угод, яке подобається Путіну.

«На жаль новим президентом була прийнята зовсім інша тактика, яка відтворює таке буквальне кремлівське прочитання Мінських угод.

І в результаті, як на мене, Україна потрапляє в серйозну пастку Кремля і дедалі більше заковтує цю наживку під тиском своїх же обіцянок швидкого миру, не уточнюючи за яку ціну», – підкреслила політик.

Коментарі

Позначки: ,