Зеленський має бути внесений у національний реєстр корупціонерів, – нардеп

Новини 19 Липня, 2020 1 779
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко закликав нового главу НБУ Кирила Шевченка не допустити перетворення гривні на непотріб.

Про це Гончаренко сказав під час виступу з трибуни парламенту, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії ЄС.

«Зараз на вас дивиться вся Україна. Також на вас дивиться Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Іван Мазепа, Михайло Грушевський, Леся Українка, Тарас Шевченко – всі ці визначні діячі України зображені на нашій національній грошовій одиниці. Не дайте перетворити це на сміття, не дайте перетворити це на нові квитки в балаган «95 кварталу», не дайте зробити з національної валюти непотріб. Це у ваших руках», – сказав Гончаренко.

Він наголосив, що глава НБУ має бути незалежним від президента.

«Що для цього потрібно зробити? Ви маєте бути на нуль відсотків людиною Зеленського, тому що ви маєте бути незалежним. Перше, що маєте зробити – заблокувати в своєму телефоні мобільний телефон Зеленського. Тому що вам будуть дзвонити і просити друкувати гроші. Ні в якому разі ви не маєте права це робити, бо життя кожного українця, кожної людини, в кишені якого є українська гривня, тепер буде залежати від вас. І ви несете відповідальність перед всією нацією і всіма цими визначними українськими діячами за те, що буде з нашою грошовою одиницею», – наголосив депутат.

Він вкотре застеріг Зеленського від призначення на посади в державі своїх людей.

«Подивіться на кадрову політику Зеленського. Сьогодні нам будуть знову пропонувати сестру директорки фірми, на яку оформлена вілла Зеленського в Італії на посаду в Антимонопольний комітет. Знову його друзі, його свати і сусіди. Це все нас призведе тільки до одного – до катастрофи. Ми не маємо цього допустити», – зауважив парламентар.

Він також висловив обурення, що Зеленський не приїхав до парламенту на призначення глави НБУ.

«У мене одне питання – де сам Зеленський? Такі визначні питання ми зараз обговорюємо – голову Національного банку, Антимонопольний комітет, віце-прем’єр. Завжди українські президенти приходили для того, щоб представити голову НБУ, для того, щоб пояснити свій вибір. Зеленського немає. Він боїться прийти в цю залу, бо він тут почує правду», – сказав Гончаренко.

«Знаєте, коли ми одягаємо літні шорти і знаходимо там 5 грн, ми радіємо. Так і Зеленський знайшов у своїх літніх шортах на 5 млн ОВДП, які він просто забув задекларувати. І сьогодні він став справжній корупціонер. Він стільки нам розповідав про корупцію, що сам став корупціонером, він має бути внесений в Національний реєстр корупціонерів. Він сказав, що резиденцію віддасть діткам, решті він віддав діткам – своїм. І заїхав в державну резиденцію в Конча-Заспі. Зеленський рік тому сказав одному чиновнику «вийди звідси, розбійник», тепер від імені народу України я кажу це вам: «Вийди звідси, розбійник», – додав Гончаренко.

Коментарі

Позначки: ,