Зеленський йде на небезпечні поступки агресору, – Княжицький

Новини 21 Серпня, 2020 210

Микола Княжицький. Фото 4studio

Президент Зеленський обіцяв досягнути миру на Донбасі, але поступки, яких вимагає Росія, небезпечні для України.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький в ефірі Прямого, пише Четверта студія з посиланням на ЄС.

«Очевидно відбувається процес, не налаштований на той результат, який потрібен Україні. Чи є бажання Росії, щоб окуповані території Донбасу приєдналися до України і там відбулися вибори за українськими законами? Очевидно, ні. Це питання не лише кордону, це питання існування там українських партій, вільних ЗМІ. Проводити на цих територіях вибори за білоруським зразком навіть гірше, бо Білорусь має напівсуверенітет, це взагалі вибори не за українськими законами. Це неможливо. Це означає, що Росія ніяких переговорів не хоче і для мене це було очевидно», – сказав Княжицький.

Він зазначив, що Росія хоче знаходити приводи для того, щоб не проводити переговори, вона концентрує свої збройні сили поблизу українських кордонів.

«Очевидно, що коли Україна змінює своїх представників в Тристоронній групі, то ставить представників громадськості, то відомих в минулому політиків, то українська влада хоче показати українському суспільству і можливо своїм російським партнерам, що вона намагається шукати якісь компроміси. Але росіянам ці компроміси не потрібні, це необхідно чітко усвідомлювати», – зазначив депутат.

Він зауважив, що Зеленський і «Слуги народу» приходили до влади під гаслами того, що вони можуть досягнути миру. «Але мир не від них залежить. Мир залежить від російської сторони. І лише сильний міжнародний тиск на російську сторону і посилення українських ЗСУ є гарантами цього миру, принаймні того, що ця війна не буде рухатися далі українськими територіями», – сказав парламентар.

« Що відбуватиметься в Росії? Ми ж бачимо вже, яка реакція на події в Білорусі, коли деякі росіяни одягають біло-червоні футболки. Ми бачимо, що відбувається в Хабаровську. Ці процеси, які, можливо, колись дадуть шанс перетворити Росію на демократичну країну, дадуть нам змогу повернути Крим і окуповані території. Нам треба розраховувати тільки на себе, а не обговорювати ці імітації, які все одно ні до чого не призведуть», – додав депутат.

Коментарі

Позначки: , , ,