Зеленський хоче одноосібно контролювати призначення керівництва ДБР, – Гончаренко

Новини 06 Червня, 2020 281
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Президент Зеленський хоче фактично одноосібно сформувати комісію з відбору керівництва Держбюро розслідувань, тому не дивно, що воно займатиметься лише політичними переслідуваннями опозиції. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

Депутат зауважив, що історія з ДБР, яке після незаконного силового штурму Музею Гончара, правильно розшифрувати «Державне бюро рекету», або «Друзі, Брати, Рідня», триває.

Олексій Гончаренко нагадав, що минулого сесійного тижня парламенту уже пропонували кандидатури до складу конкурсної комісії щодо обрання керівництва Державного бюро розслідувань.

«Хочу нагадати українцям, як формується ця комісія. Три суб’єкти формування. Президент України. Ну зрозуміло, хто піде від Зеленського – чергові друзі, брати, свати. Кабінет міністрів – повністю підконтрольний Зеленському, на 100%», – зазначив він.

«Третій суб’єкт – це Верховна Рада. Це єдиний суб’єкт, який міг би подати якихось незалежних, опозиційних людей. Але нам спочатку запропонували двох народних депутатів від «Слуги народу» і третього для вигляду», – наголосив представник фракції «Європейська Солідарність».

Гончаренко підкреслив, що шість із дев’яти членів комісії по відбору керівництва ДБР – точно від президента Зеленського. «У цей раз нам пропонують одного кандидата, але все одно народного депутата зі «Слуги народу», – зауважив він.

Олексій Гончаренко також розповів, що на засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності кандидатка від «Слуги народу» Юлія Яцик повідомила, що особисто президент Зеленський вимагав від неї зняти свою кандидатуру і поступитися іншому колезі зі «Слуги народу».

«Скажіть, що це, як не втручання Голови держави у те, як має працювати Верховна Рада? Зеленський сидить і особисто виписує, хто від Верховної Ради має призначати все керівництво Державного бюро розслідувань», – заявив представник «Європейської Солідарності».

«А після цього ви дивуєтесь, що вони замість того, щоб боротись із ґвалтівниками з Кагарлика, нападають на музеї, бігають за картинами і займаються політичними репресіями», – зазначив Олексій Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,