Зеленський готовий відкрити навстіж двері для російського газу, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Новини 05 Грудня, 2019 310
На Львівщині розпочався конкурсний відбір проектів за Програмою газифікації населених пунктів. Фото: прес-служба ЛОДА.

Президент Зеленський і його команда не приховують своєї готовності до відновлення прямих поставок російського газу в Україну. Про це заявила депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі телеканалу «Прямий».

«Мені дуже прикро, що незважаючи на те, що останні чотири роки ми не імпортували газ з Російської Федерації, сьогодні урядовці, наша влада, монобільшість – вони всі готові відкривати навстіж двері для імпорту російського газу, не розуміючи геостратегічних і геополітичних наслідків, до яких це може призвести», – підкреслила депутат.
«Думаю, мова реально вже йде про прямі поставки газу з Російської Федерації. Це підтвердив і пан Оржель (міністр енергетики України – ред.), це підтвердив уже в непрямий спосіб і президент України», – зауважила голова комітету.

«Це означає, що влада сьогодні готова повернутися до прямих поставок газу з РФ і дати можливість далі Російській Федерації використовувати газ як зброю проти України», – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Політик також підкреслила, що Кремль завжди використовував енергетичний ресурс для політичного тику на Україну, змушуючи українську владу діяти саме в інтересах Росії.
«Протягом всього часу нашої незалежності РФ активно в різний час, в різні способи використовувала нашу залежність від їхніх прямих поставок газу як інструмент тиску, як реальну зброю проти України, проти української економіки і проти українського народу», – сказала вона.

Коментарі

Позначки: , ,