Зеленський готовий продати все і вся, але ми поки не знаємо за що, – Федина про реакцію президента на збиття літака

Новини 14 Січня, 2020 351
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Збиття українського літака рейсу PS752 в Ірані може бути не випадковим, тим більше, що ця країна дуже тісно співпрацює з путінською Росією.

Таку думку у ток-шоу “Прямий ефір” на телеканалі “Прямий” висловила народний депутат від “Європейської Солідарності” Софія Федина.

“По суті, питання відповідальності і позиціонування української влади у цій всій ситуації є відсутні. І в мене в цьому контексті є дуже багато запитань. Перше: чому президенту понадобилося чи 15, чи 18 годин, щоб повернутися в Україні? Чому він завідома приймав позицію Ірану, маючи тенденцію більше звинуватити екіпаж літак, аніж усвідомити, що це була зовнішня атака в той час, коли про це казала вся розвідка. Третє питання. Наскільки ми розуміємо з заяв голови Ради нацбезпеки і оборони, то розвідка завчасу мала вже всю інформацію. Чому президент, маючи цю інформацію, не заборонив нашим літакам літати в зоні конфлікту? Чому президент, маючи цю інформацію, приймав сторону вигороджування Ірану, який є активним союзником московської федерації?”, – заявила депутат.

Вона також нагадала, що зараз Іран намагається частково зняти з себе відповідальність.

“Далі ми ще маємо суто технічні питання, які зараз Іран намагається з себе частково зняти відповідальність. Виявляється, в наш літак стріляли, бо він знаходиться на якійсь там глісаді, на якісь лінії, в яку можуть попасти військові снаряди. Чому ці ЗРК розташовані там, де літають цивільні літаки? Якщо ми говоримо про конкретний зенітно-ракетний комплекс, то у нас виникає дуже цікаве питання. Є технічні можливості відстежити, звідки вилітає літак. Значить, вони знали, що це є цивільний літак. То значить, що вони свідомо вистрілили в український цивільний літак.

І тут ми маємо ще одне питання. Дуже часто Москва відправляє свою техніку, яка оперується саме московськими військовими. То чи це не була свідома атака на український літак в контексті провокування подальших конфліктів або методів тиску на прийняття Україною тих чи інших рішень? І щось дуже раптом вчасно з’являється і заява Путіна за участі пані Меркель, коли вона кивала головою, що нам треба особливий статус Донбасу однозначно фіксувати у Конституції. Чи не є це все продовженням переговорів Нормандського формату?”, – заявила Федина.

Вона також наголосила на дивній поведінці президента України Володимира Зеленського.

“Але головний висновок з цього всього – президент має битися за свою державу як лев. В даному випадку ми побачили, що президент готовий продати все і вся, тільки ми ще не знаємо, за що”, – підсумувала політик.

Коментарі

Позначки: ,