Зеленський досі не розуміє причин російської агресії, це неприпустимо для керівника держави, – В’ятрович

Новини 22 Квітня, 2020 310
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Зеленському бракує політичного досвіду, це дуже небезпечно для держави, яка стримує російську збройну агресію.

Як пише “Четверта студія” з посиланням “Прямий”, про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович в ефірі телеканалу Еспресо.

“Зеленський вчиться, але, на жаль, для України вчитися недостатньо динамічно. Якоїсь політичної основи, досвіду у нього критично мало. Це вилилося в те, що він в українській історії мав унікальні можливості: абсолютну більшість в парламенті, свій уряд, свої правоохоронні органи, свою прокуратуру, – і, тим не менш, далі намагається накопичувати владу у своїх руках і поки що не проявив якихось змін у використанні цієї влади”, – сказав В’ятрович.

Він зазначив, що у питанні війни з Росією позитивних зрушень не відбулося.

“Тобто жодної з категоричних заяв, які були в нього як кандидата в президенти щодо змін в країні, практично йому не вдалося реалізувати. Навіть те, що говорилося про якісь здобутки в питанні миру. Звичайно, що здобутком є звільнення великої кількості в’язнів, зокрема, і таких відомих як Сенцов, Балух. Але говорити, що відбулися якісь категоричні зрушення на шляху до миру, до вирішення питання війни з РФ – це абсолютно хибно. Нічого такого не відбулося крім можливих загроз з боку української влади, які будуються на тому, що представники української влади часто демонструють нерозуміння того, що відбувається з РФ, не розуміють джерел цього конфлікту. Досі намагаються бачити причинами цієї війни попередню владу, яка нібито наживалася на цій війні, не хочуть бачити Росію як агресора”, – зауважив депутат.

“Багато представників партії “Слуга народу”, коли говорять про Зеленського, постійно наполягають на такій його рисі як щирість. Я особисто не знайомий із Зеленським, мені важко говорити наскільки щирим він є насправді. Але в будь-якому випадку я переконаний, що для політика, а тим паче для керівника держави щирість не може компенсувати брак професійного досвіду. І це головний висновок за рік, який минув, що однією щирістю, на жаль, країну змінити до кращого неможливо”, – додав В’ятрович.

Коментарі

Позначки: ,