Зеленського запитують, куди поділись 10 мільйонів тестів від коронавірусу

Новини 16 Вересня, 2020 238

Ірина Геращенко

Влада витрачає кошти коронавірусного фонду на дороги, а лікарні досі не забезпечені всім необхідним. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко наголосила під час Погоджувальної Ради, пише Четверта студія.

Вона поінформувала про стан політв’язня Кремля Володимира Балуха, який перебуває у лікарні, і зауважила, що медзаклади не забезпечені необхідними засобами для боротьби з коронавірусом, а лікарі так само не захищені, як і на початку епідемії.

«Вже тиждень знаходиться в лікарні, в комі, політв’язень Кремля – Балух. Поки що немає жодної інформації про той злочин, який було здійснено проти нього. Але лікарі швидкої допомоги Київської лікарні все належне роблять для того, аби вивести Володимира Балуха з коми», – повідомила народна депутатка.

«107 працівників цієї центральної лікарні перехворіли на COVID. Вони лікують хворих на COVID, при цьому лікарню досі не внесено в список тих лікарень, які надають такі послуги. Жоден з лікарів не отримав жодної доплати, тому що ви набрехали, коли приймали закон, що начебто по ньому можна буде отримувати якусь допомогу», – звернулась Геращенко до представників монобільшості.

Крім цього, вона наголосила, що «Європейська Солідарність» вимагатиме поставити в порядок денний законопроект опозиції щодо реального страхування лікарів, а також пропозиції щодо соціального захисту освітян.

«Ми вимагаємо, щоб в порядок денний був поставлений наш закон, який дасть можливість страхувати лікарів. І так само, щоб вчителям було повернуто 5 мільярдів гривень, які в них забрали в фонд начебто боротьби з COVID-19», – зазначила співголова фракції.

Народна депутатка вкотре поцікавилась, де ж обіцяні мільйони тестів від президента Зеленського.

«Де 10 мільйонів тестів, які президент Зеленський начебто героїчно закупив у березні місяці? Країна сьогодні не тестована. Вчителі змушені платити від 1000 до 1700 гривень із своєї зарплати, аби в приватних клініках зробити тест. Так само і лікарі. Де ці тести? А вони пішли на так зване «велике будівництво», великий дерибан. Тільки і бачимо, як слуги разом з президентом їздять по країні і розрізають стрічки», – підкреслила вона.

Геращенко наголосила, що правоохоронні органи мають дати вичерпну відповідь щодо спрямування грошей фонду боротьби з COVID.

«Кілька цифр: 2018 рік – 3800 тисяч кілометрів доріг побудовано. 2019 рік – 2400, за 2020- 1800. Але їхня вартість зросла на 57 відсотків, а на деяких учасниках дороги, в 2-3 рази. Я вважаю, що правоохоронні органи мають поставити питання і дати відповідь, що це за великий дерибан, коли за гроші платників податків, замість того аби допомогти боротися з коронавірусом, стрічки перерізаються і крадуться гроші на цих тендерах»,- підкреслила співголова фракції.

Коментарі

Позначки: , ,