«Зелень» на бюджетні гроші для львівського мера Садового

Новини 20 Грудня, 2023 130

Декілька тижнів тому журналісти розповідали про шалену і перевірену роками любов Андрія Івановича до сакур, тюльпанів, каштанів Бріотті, догляду за деревами та кущами

Цю любов, як виявляється, не в змозі розбити або якось зупинити навіть війна та зумовлені нею смерті львів’ян, неодноразові «прильоти» ракет і дронів по м.Львову, наявність у бізнесу та звичайних львів’ян мільйонних збитків, внаслідок пошкоджень інфраструктури, багатоквартирних та приватних будинків, тощо.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Бомок.

Така палка любов львівського мера та його прагнення перетворити Львів у справжню фортецю, що правда лише «зелену», витягнула з наших з Вами гаманців понад 65 !!! мільйонів гривень і це лише за 10 місяців цього “воєнного” року. Саме так, 65 мільйонів гривень у час війни на квіточки і деревця для озеленення міста. Ті ж самі, 65 мільйонів гривень, які можна було б спрямувати нашим воїнам та ще весною або літом придбати для них не одну сотню тих самих дефіцитних дронів, які б врятували не одне їхнє життя.

Проте, як виявляється, загасити вогонь кохання львівських менеджерів до «зелені» не можуть, не лише війна, але й природні чинники, такі як похолодання, перші сніг і мороз. Незважаючи на вищевказані природні фактори, члени мерської компанії, яких люди найняли працювати у районні адміністрації, лише за листопад-грудень поточного року, нехтуючи розпорядженням того ж таки Садового про обмеження непершочергових витрат, провели ще 6 закупіель, придбавши за бюджетні кошти ті ж самі сакури й каштани Бріотті, послуги з догляду за деревами, озеленення територій, тощо, а саме:

1. UA-2023-11-16-015672-a. Послуги щодо догляду за деревами у важкодоступних місцях на території Галицького району м. Львова. Сума договору – 198 950,84 грн. Замовник – Галицька районна адміністрація Львівської міської ради. Переможець – ФОП Янішевський Т.Я.

2. UA-2023-11-06-014321-a. Послуги з викопування та висаджування сезонних квітів (тюльпанів) та догляд за ними на території Галицького району м. Львова. Сума договору – 83 568,25 грн. Замовник – Галицька районна адміністрація Львівської міської ради. Переможець – Приватне підприємство “Гарденія ЛВ” (35146103).

3. UA-2023-11-28-005666-a. Закупівля багаторічних саджанців (віком більше одного року). Сума договору – 90 000,00 грн. Замовник – Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради. Переможець – ФОП Новосад В.Б.

4. UA-2023-11-15-010539-a. Послуги з озеленення територій, утримання зелених насаджень у смт. Рудно Залізничного району Львівської міської територіальної громади. Сума договору – 49 913,40 грн. Замовник – Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради. Переможець – ФОП Калінін А.Л.

5. UA-2023-12-14-018167-a. Благоустрій населених пунктів: послуги з озеленення території Личаківського району м. Львова: формувальна та санітарна обрізка, видалення окремих дерев та кущів). Сума договору – 499 457,94 грн. Замовник – Личаківська РА ЛМР. Виконавець – ФОП Подоба Мар’ян Андрійович.

6. UA-2023-12-18-001285-а. Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень – Посадка та утримання цибулинних (тюльпани, мускарі) на території Сихівського району м. Львова. Сума договору – 39 845,77 грн. Замовник – Сихівська РА ЛМР. Виконавець – ДП Личаків Парк ЛКП «Зелений Львів».

Цього разу, як бачимо, чиновники районних адміністрацій міста Львова, були по-скромніше, оцінивши свій потяг до «зелені» в якихось мізерних за їхніми розцінками та порівняно з попередньо витраченими 65-ма мільйонами гривень, 961 736,20 грн.

Однак особливий інтерес становить, те що вказані кошти повинні бути освоєні вже до кінця 2023 року. Для прикладу, Личаківська районна адміністрація потратить пів мільйона гривень на обрізку дерев всього за 17 днів.

Але питання навіть не в майже одному мільйону гривень (хоча й ця сума не завадила б нашим воїнам), а в моральності самого підходу пана Садового і його компанії «фахівців» до витрачання публічних коштів в час війни. Питання в доцільності та своєчасності цих та інших згадуваних раніше закупівель, як то обслуговування фонтанів, укладання бруківки, ремонт зупинок на мільйони гривень, тощо.

У час широкомасштабної війни, у час коли наше суспільства і державу підтримує чи не увесь світ, таких питань не повинно б було бути в жодному порядку денному. Таким закупівлям у час кривавої війни не місце в плані закупівель жодного розпорядника бюджетних коштів. І це зрозуміло напевно усім, хто дійсно прагне нашої перемоги у цій війні.

Проте, вище згадані та підконтрольні пану Садовому особи, мають іншу позицію та не зважаючи ні нащо: ні на вимоги реалій, заклики громадянського суспільства та здорового глузду, продовжують й надалі бездумно витрачати бюджетні кошти, зокрема, закуповувати, згадані, дерева і квіти. В той час коли звичайні люди, в тому числі внаслідок таких дій чиновників, змушені також купувати квіти, але вже, на жаль, на могили наших захисників.

Коментарі

Позначки: