Збірна журналістів України стала володарем Кубка Незалежності з футболу

Новини 18 Серпня, 2022 207

Благодійний турнір об’єднав між собою українську владу, журналістів, профспілки та футбольних функціонерів для благодійної мети – допомогти Збройним Силам України

Із нагоди 31-ї річниці Незалежності України в Києві на полях НТК ім. В. Баннікова відбувся щорічний турнір «Кубок Незалежності».

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

Благодійний турнір об’єднав між собою українську владу, журналістів, профспілки та футбольних функціонерів для благодійної мети – допомогти Збройним Силам України.

У змаганнях узяли участь вісім команд — Збірна журналістів України, Збірна УАФ, Збірна народних депутатів, Збірна Міністерства молоді та спорту України, ДП “Антонов”, ВАФП Професіональної футбольної ліги України, Всеукраїнська профспілка спортсменів та Федерація профспілок України.

На турнірі були присутні почесні гості: президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко, Анатолій Дем’яненко та Олег Протасов, а також президент Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів, член Виконкому УАФ Ігор Гатауллін та легенда українського футболу Руслан Ротань.

Перед початком турніру вступне слово взяв президент УАФ Андрій Павелко.

“В Україні щорічно відбувається турнір “Кубок незалежності”. Завжди такий захід проходив із благодійною метою. Цьогоріч в цей складний час, вперше відбувається цей турнір на підтримку наших Збройних Сил України. Ми маємо їх завжди підтримувати та допомогти Україні наблизити довгоочікувану перемогу”, – підкреслив Андрій Павелко.

Крім того, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко зазначив, що цей та інші благодійні турніри, які відбуваються в багатьох регіонах країни за підтримки Української асоціації футболу, є подякою Збройним силам України, завдяки яким нам вдалося зберегти нашу державу.

«Але так само ми маємо щодня підтримувати наших воїнів, адже війна проти окупантів триває, і ми разом маємо працювати заради спільної перемоги. Саме тому ми й назвали цей турнір «Разом до перемоги!», — відзначив Костюченко.

Голова Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів Ігор Гатауллін у своєму вітальному слові наголосив на важливості того, щоб усі громадяни України піклувалися одне про одного в ці складні часи: «Ми віримо в нашу спільну перемогу, і саме тому цей турнір присвячений Збройним силам України, які боронять нашу державу від російських окупантів. Подібні змагання — це гарна нагода підтримати одне одного й підтримати наші збройні сили. Бажаю всім учасникам чесної боротьби, а нам усім — якнайшвидшої перемоги!»

У групі «А» впевнено виграла команда ДП “Антонов”. Спочатку “Антонов” здолали команду Міністерства молоді і спорту 2:1, у другій грі авіатори були сильнішими за УАФ з рахунком 4:0. Наприкінці півфіналів “Антонов” перемогли збірну Верховної ради (9:2.).

У групі «В» впевнено виграла Збірна журналістів України. У першій грі журналісти перемогли команду ВАФП з рахунком 5:1, потім здолала команду ФПУ – 7:2, і у третій грі журналісти виявились сильнішими за команду Всеукраїнської профспілки спортсменів – 5:3.

У підсумку третє місце у змаганнях дісталося команді ВАФП, яка перемогла УАФ з рахунком 7:3. Цей матч став реваншем за бронзу, адже минулого року УАФ перемогла команду Професіональної футбольної ліги. Незважаючи на те, що команду Асоціації підсилила легенда українського футболу Руслан Ротань, фортуна була на стороні футболістів професіоналів.

Перемогу у турнірі святкувала Збірна журналістів України, яка з рахунком 7:2 у фінальній грі здолала опір команди ДП “Антонов”. Це перший “Кубок Незалежності” в колекції журналістів, лише в 2017 році Збірна журналістів України ставала срібними призерами турніру.

Вітаючи переможців і учасників змагань, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко наголосив на важливості того, що до благодійних футбольних проєктів УАФ долучається дедалі більше команд: «Така активна участь футбольної спільноти та представників різних сфер у благодійних турнірах лише підтверджує правильність ухваленого рішення про відновлення чемпіонату України, який стартує наступного тижня. Нашим військовим, нашим уболівальникам і всій країні потрібен футбол, адже він піднімає загальний бойовий дух і дає можливість допомагати збройним силам. Вітаю збірну журналістів із заслуженою перемогою на турнірі й дякую всім його учасникам за активну підтримку наших воїнів-захисників! Разом — до повної перемоги над російським окупантом!»

Були визначені лауреати і в індивідуальних номінаціях.

Найкращий воротар:  Ярослав Твардовський (Збірна журналістів України)

Найкращий захисник: Костянтин Сосенко, ВАФП.

Найкращий півзахисник: Дмитро Кавкаєв.

Найкращий нападник: Олександр Майстренко.

Найкращий бомбардир: Дмитро Іванов, (Збірна журналістів України).

Найкращий гравець — Денис Хруль (Збірна журналістів України).

Збірна журналістів України: Ярослав Твардовський (Gazeta.ua), Капітан Вадим Дробашко (ІА «Центр новин»), Максим Корзун (UA Перший), Сергій Ситник (FOOTBOOM), Олександр Пузик (Football.ua), Богдан Машай (Єдиний марафон), Максим Почебут (4 студія), Юрій Правук (Прямий), Іван Гребенюк (24 канал), Микола Березін (Камп спорт), Іванов Дмитро (Sport), Денис Хруль.

Тренер: Геннадій Лунін.

Президент Збірної журналістів: Ольга Витак.

Команда Збірної журналістів України висловлює подяку за допомогу в підсиленні команди та допомогу ЗСУ – співвласнику, комерційному директору мережі автозаправок «KLO» В’ячеславу Стешенку. Дякуємо тренеру Геннадію Луніну за стратегію та тактику гри команди журналістів.

Коментарі

Позначки: