Заява депутатки «Слуги народу» Ольги Василевської – Смаглюк про необхідність «приглушити» свободу слова – це ознака автократизму, до якого рухається Україна.

Про це сказала на брифінгу народний депутат України, голова парламентського комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Людина, яка була журналісткою, зараз вважає, що необхідно «приглушити» свободу слова в Україні. Я вважаю, що впродовж останніх п’яти років одним з найбільших здобутків, які нам вдалося зберегти під час війни – це розвиток демократичної України і з точки зору забезпечення свободи слова, і з точки зору забезпечення свободи зібрань, і з точки зору забезпечення і проведення прозорих, чесних, відкритих виборів відповідно до міжнародних стандартів»,- сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що це не перший випадок наступу на свободу слова від «Слуг народу».

«Це не може не турбувати, тому що це не є поодинокою заявою окремої депутатки. Ми чули і про інші ініціативи очільника одного з комітетів Верховної Ради щодо того, в який спосіб потрібно закривати ті ЗМІ, які є дотаційними. В указі президента також говориться про те, що зараз влада має пропонувати стандарти вироблення новин для різних медіа. Тому я це сприймаю як ще один постріл у загальній атаці на свободу слова в Україні з боку влади, і як одну з ознак автократизму, до якого ми рухаємося зараз як країна», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.